Prodecanul Facultatii de Finante-Banci din ASE, Iuliu Cosmin Serbanescu, a fost retinut, vineri seara, pentru luare de mita si trafic de influenta, dupa ce ar fi primit de la studenti intre 400 de lei si 400 de euro in schimbul unor lucrari de licenta gata elaborate si al unor note de promovare.

Serbanescu va fi prezentat Tribunalului Capitalei, sambata, cu propunerea de arestare preventiva. Potrivit Parchetului instantei supreme, prodecanul de la Finante-Banci este urmarit penal pentru sase infractiuni de luare de mita si una de trafic de influenta, noteaza Mediafax.

Acesta, in calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurari si reasigurari, a pretins si primit de la studenti sume intre intre 400 de lei si 400 de euro, in schimbul unor lucrari de licenta gata elaborate, in forma digitala, sustin anchetatorii. Procurorii mai spun ca Serbanescu le-ar fi garantat studentilor ca el, in calitate si de membru al comisiei de licenta, le va asigura nota corespunzatoare promovarii examenului de licenta.

De asemenea, prodecanul "a acceptat sa-si traficheze influenta, in schimbul banilor primiti, prin interventii la profesorii coordonatori ai lucrarilor de licenta si membri ai comisiilor de examinare, in vederea promovarii examenelor de an si a celor de licenta". In acest dosar, anchetatorii au facut, vineri, trei perchezitii in Bucuresti, la locuinta Iuliu Cosmin Serbanescu, la biroul acestuia din cadrul facultatii si la sediul ASE.

Rectorul ASE, Pavel Nastase, a declarat vineri, referindu-se la perchezitiile facute in biroul prodecanului suspectat de coruptie, ca este regretabil pentru universitate ca se intampla asemenea lucruri si a precizat ca profesorii sunt responsabili pentru notele de la licenta.

Citeste si:
DNA cere 10 ani inchisoare pentru Bogdan Olteanu
DNA cere 10 ani inchisoare...

Sursa foto: Mediafax

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Sute de romani, tratati ca animalele in Spania