De Jonge, in varsta de 29 de ani, a declarat pentru postul public de televiziune olandez RTV Oost ca ar fi trebuit sa calatoreasca la bordul avionului Boeing 777 care a fost doborat in Ucraina joi.

Ciclistul sustine, potrivit Mediafax, ca a decis sa schimbe zborul in ultimul minut, dupa ce a descoperit ca ruta prin Frankfurt era mai ieftina in ziua respectiva. In timpul interviului, ciclistul a dezvaluit insa ca in martie intentiona sa ia zborul MH370 al Malaysia Airlines care a disparut la 8 martie si despre care expertii cred ca s-a scufundat in Oceanul Indian.

El a declarat pentru RTV Oost ca si-a schimbat planurile de zbor in ultimul minut. "As fi putut lua acel avion foarte usor", a declarat De Jonge. "Este de neimaginat. Imi pare foarte rau pentru pasageri si pentru familiile lor, dar in acelasi timp sunt foarte multumit ca sunt nevatamat", a adaugat el.

Intr-o declaratie postata pe site-ul sau de Internet, ciclistul sustine ca nu va mai oferi alte interviuri din respect fata de persoanele care au murit in cele doua tragedii.