Cascadorul Szobi Cseh a murit, in noaptea de joi spre vineri, la Institutul Clinic Fundeni, la varsta de 72 de ani, fiind diagnosticat cu mielom multiplu, potrivit Mediafax.

In 2012, Szobi Cseh a aflat ca are cancer, fiind diagnosticat cu mielom multiplu si tumoare la coloana, la Fundeni, unde a urmat tratament cu citostatice.Anul trecut, cascadorul a fost din nou internat la Institutul Clinic Fundeni din Capitala, cu o suferinta hematologica grava. Ulterior, el a fost transferat la Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes", din cauza unei stari febrile cauzate, probabil, de o infectie, dupa cum au declarat la momentul respectiv surse medicale.

Szabolcs (Szoby) Cseh s-a nascut la data de 11 decembrie 1942, in orasul Miercurea Ciuc (judetul Harghita), intr-o familie de secui. Inca din timpul facultatii, el a lucrat ca zburator la trapez la Circul de Stat din Bucuresti, in trupa "Ganea". Aflat in anul trei de facultate, el a colaborat in calitate de cascador la filmul "Dacii", regizat de Sergiu Nicolaescu, apoi in anul urmator in filmele "Impuscaturi pe portativ" (regizat de Cezar Grigoriu), "Tom Sawyer si Huckleberry Finn" (productie franceza) si "Serbari galante" (in regia lui René Claire).