Echipajele Romaniei de dublu rame fara carmaci, feminin si masculin, au cucerit, miercuri, medaliile de aur la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing.

La feminin, echipajul format din Cristina Popescu si Denisa Tilvescu a incheiat cursa de 1.000 de metri cu timpul de 3:37.32 minute, cucerind medalia de aur. Fetele au fost urmate pe podium de echipajele Chinei (3:37.52) si Canadei (3:37.75).

Echipajul format din Gheorghe Dedu si Ciprian Tudosa a cucerit, de asemenea, medalia de aur, in proba similara masculina, cu timpul de 3:11.37 minute. Pe podium au mai urcat echipajele Cehiei (3:12.13) si Turciei (3:12.21).
Prima medalie pentru delegatia Romaniei a fost cucerita, luni, de judoka Stefania Dobre, argint, la categoria 63 de kilograme, informeaza Mediafax.

Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) se disputa intre 16 si 28 august, fiind o competitie rezervata sportivilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani. Romania este reprezentata de 41 de sportivi (23 de fete si 18 baieti), iar dintre acestia zece au participat si la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de anul trecut, de la Utrecht, de unde opt au revenit in tara cu cel putin o medalie.

Citeste si:
UE a produs anul trecut lumanari in valoare de 1,638 mld. euro
Eurostat: Uniunea Europeana a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si