Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a anuntat ca trei spitale regionale vor fi construite la Iasi, Cluj si Craiova, exclusiv din fonduri europene, investitia fiind de aproape un miliard de euro.

"Am reusit sa punem la punct un Acord de parteneriat pentru anii 2014-2020, in valoare de un miliard de euro. In cadrul acestui acord, vom avea alocari pe infrastructura, screening, cercetare si pregatire de personal. Dar cea mai importanta investitie din cadrul acordului, si totodata prioritatea noastra, este construirea a trei spitale regionale la Iasi, Cluj si Craiova, exclusiv din fonduri europene. Putem spune, in sfarsit, ca vom construi spitale", a spus ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, pentru Mediafax. Potrivit ministrului, zonele pentru constructia unor spitale a fost aleasa tinand cont de vechimea unitatilor existente si de adresabilitate.

"Am ales sa construim spitale regionale in Iasi, Cluj si Craiova pentru ca sunt zonele cele mai defavorizate. De asemenea, vom reabilita o serie de spitale judetene, infrastructuri locale. Am gasit solutii, impreuna cu Ministerul Fondurilor Europene, pentru finantarea de echipamente medicale din fonduri structurale. Intre timp, am demarat cateva proiecte, primul fiind cel in cadrul caruia se vor achizitiona angiografe, in suma de 25 milioane de euro. Noi avem cea mai mare solicitare de angiografe", a precizat Banicioiu.

Ministrul Sanatatii a adaugat ca au fost voci care i-au reprosat faptul ca a ales sa cumpere angiografe, in conditiile in care nu exista medici care sa lucreze cu acestea. "Daca nu iei angiografe, nu ai medici. Cand ii dai angiograf, atunci spitalul are obligatia de a pregati personal. Personal medical inseamna un radiolog foarte bun, care isi face cursul respectiv. Apoi, pot fi pregatiti cardiologii. Vom face program, pentru pregatirea medicilor romani de catre profesori din afara, cu finantare europeana. De asemenea, tot prin proiecte europene vom dezvolta si programul de chirurgie cardiovasculara. In doi ani, doi ani si jumate, vom rezolva integral problema chirurgiei cardiovasculare pediatrice si nu vom mai trimite copiii in afara la tratament", a mai spus Banicioiu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri