Fiica lui George Copos arata, intr-o scrisoare facuta publica luni, dupa condamnarea tatalui sau, ca acesta si-a platit prejudiciul constatat in cazul sau in dosarul transferurilor de jucatori si ca va face la fel si in dosarul Loteria, desi nu a comis personal nicio fapta penala.

Alexandra Copos a transmis luni, dupa condamnarea definitiva a tatalui sau la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul Loteria I, o scrisoare in care expune o serie de argumente potrivit carora acesta nu s-ar face vinovat de faptele pentru care a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti.

"Am luat act cu dezamagire de decizia Tribunalului Bucuresti, pronuntata in 25 august 2014, prin care tatalui meu, Gheorghe Copos, i se impune o pedeapsa de 4 ani inchisoare pentru pretinsa savarsire a unei infractiuni de evaziune fiscala" si "mentionez ca tatal meu se va supune hotararii pronuntate de instanta, dar, in acelasi timp, afirm raspicat ca hotararea este gresita, ca este nelegala si ca vom face toate demersurile legale pentru ca aceasta sa fie infirmata", se arata in documentul citat de Mediafax.

Referitor la caz, fiica lui Copos detaliaza aspectele juridice si arata, in esenta, ca tatalui sau "i se imputa ca societatea Ana Electronic SA ar fi facut o afacere proasta vanzand 38 de spatii comerciale catre trei entitati, persoane fizice si juridice, care au vandut mai departe spatiile comerciale catre Loteria Romana, cu un anume pret si ca Ana Electronic SA ar fi putut obtine un pret mai mare daca ar fi vandut direct spatiile catre Loterie".

"De fapt, cele 38 de spatii comerciale au fost vandute la un pret de doua ori mai mare decat valoarea acestora din grilele notarilor publici", arata Alexandra Copos, care precizeaza ca prima instanta nu ar fi mentionat "care este norma cu caracter penal incalcata".

Aceasta mai noteaza ca "nimeni nu poate fi obligat sa-si vanda bunul la cel mai mare pret posibil, nimeni nu poate fi obligat sa realizeze cea mai mare materie impozabila, iar pretul celor 38 de spatii a fost unul real si corect" si ca "proprietarul unui bun are un drept discretionar de a dispune de acesta, iar dreptul de dispozitie nu poate fi cenzurat de catre nimeni, nici macar de catre organele judiciare penale".

Gheorghe Copos nu obtinea nimic, nici direct si nici indirect, prin savarsirea pretinselor fapte de evaziune fiscala.

Fata lui Copos invoca si rezultatul unei expertize din dosar potrivit careia "s-a stabilit de expertii judiciari ca nu exista prejudiciu adus statului prin operatiunile mai sus descrise si, prin urmare, ca nu exista o obligatie fiscala in sarcina Ana Electronic si, cu atat mai mult, in sarcina lui Gheorghe Copos".

"Gheorghe Copos nu obtinea nimic, nici direct si nici indirect, prin savarsirea pretinselor fapte de evaziune fiscala, si nici nu ajuta Ana Electronic sa obtina bani pe care altfel i-ar fi platit statului ca impozit. Atunci care ar putea sa fie scopul faptelor sale? Intrucat raspunsul la aceasta intrebare demonstra fara tagada ca nu exista o fapta de evaziune fiscala, atat parchetul, cat si instanta au ignorat sa cerceteze si sa lamureasca aceste aspecte. Pe scurt, consider decizia instantei profund nedreapta, neavand suport in probatoriu. Nicio fapta de evaziune fiscala nu a fost savarsita la nivelul societatii Ana Electronic si cu atat mai putin nu a fost savarsita de tatal meu personal", se mai arata in scrisoare.

Alexandra Copos mai spune ca, potrivit documentelor de la dosar, "societatile din Ana Holding au platit catre stat, sub forma de impozite, taxe si contributii obligatorii, pe parcursul ultimilor ani, suma de 206.519.113 de euro, achitandu-si intotdeauna toate datoriile fiscale, ceea ce demonstreaza comportamentul fiscal corect al acestor societati".

"Nu exista nici un motiv pentru care tatal meu sau societatea Ana Electronic sa riste angajarea raspunderii penale pentru suma ce se pretinde a fi prejudiciu, respectiv 876.914 euro" si ca "totodata, un astfel de comportament nu poate caracteriza un grup de firme care continua sa existe pe piata romaneasca de 24 de ani, sa creeze locuri de munca, mai precis 4.407, si care contribuie in continuare la bunastarea statului roman prin investitii de zeci de milioane de euro aici, in Romania", adauga fiica lui Copos.
In finalul scrisorii, Alexandra Copos ca tatal sau "si-a achitat integral prejudiciul la care a fost obligat prin hotararea pronuntata in dosarul «Transferurilor», dupa cum va plati si partea de prejudiciu la care a fost obligat prin hotararea Tribunalului Bucuresti, pronuntata astazi (luni - n.r.)".

Tribunalul Bucuresti l-a condamnat, luni, pe George Copos la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de evaziune fiscala de peste un milion de euro, cu ocazia vanzarii unor spatii ale firmei Ana Electronic catre Loteria Romana, decizia instantei fiind definitiva.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri