"Putem spune ca in luna iulie 2014 s-a inregistrat cel mai redus numar de muscaturi din Bucuresti din ultimii zece ani. In luna iulie fiind inregistrate, conform Centrului Antirabic al Institutului «Matei Bals», 132 de persoane muscate de caini fara detinator, fata de 849 in luna iulie a anului trecut, numarul incidentelor fiind redus cu 84%", a declarat Razvan Bancescu care a prezentat, joi, situatia proiectului de gestionare a cainilor fara stapan inceput de municipalitate in luna septembrie a anului 2013.

Totodata coordonatorul de proiect de la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) a precizat ca daca in luna octombrie a anului trecut care erau inregistrate 2.740 de sesizari legate de maidanezi, in luna iulie a acestui an au fost inregistrate aproximativ 400 de solicitari, scrie Mediafax.

Bancescu a mai precizat ca in ultimele luni a crescut in schimb numarul persoanelor muscate de caini cu stapan, peste 200 de persoane reclamand acest lucru intr-o singura luna.