Scoala privata Aletheea, construita in zona Baneasa in urma unei investitii de 2,5 milioane de euro a avocatei Mona Musat, a fost inaugurata luni.

Avocata Mona Musat, partener al uneia dintre cele mai puternice firma de avocatura din Romania, Musat & Asociatii, a inaugurat luni scoala privata Aletheea din nordul Capitalei, in urma unei investitii de 2,5 mil. euro.

"Promisiunea noastra, bazata pe educatie prin intelegere, este de a stimula potentialul personal al fiecarui copil, intr-un mediu de invatare sigur, echilibrat, motivant, atractiv si interactiv, astfel incat sa devina performanti”, a declarat Mona Musat.

La inaugurare au fost prezenti elevii care vor studia in scoala, parintii lor, dar si profesorii si invatatorii care se vor ocupa de copii.

Scoala si spatiile de recreere din jur, inclusiv terenul de baschet si de fotbal, acopera o suprafata totala de 6.500 de metri patrati. Cladirea scolii ocupa 4.500 de metri patrati si cuprinde 20 de sali de clasa repartizate la parter, rezervat claselor primare si etajul 1, unde vor invata clasele de gimnaziu, in timp ce etajul doi este destinat exclusiv laboratoarelor, care includ sala de muzica, de teatru, o sala IT, laboratoare de istorie, fizica, chimie, geografie, biologie si limbi straine. Scoala mai cuprinde un cabinet medical, cantina pentru elevi si profesori, o biblioteca si o sala de sport multifunctionala.

Din echipa profesorilor fac parte 31 de cadre didactice, inclusiv colaboratori, directori si indrumatorii care se ocupa de educatia non-formala a elevilor, la acestia adaugandu-se si personalul din staff-ul administrativ.

Educatia altfel: orele de limba romana, fara manuale

Profesorii au fost selectati pe baza unui interviu si a unei testari, procesul de recrutare fiind coordonat de Mona Musat si Daniela Stoicescu, directorul educational al scolii Aletheea.

“Daniela este o persoana cu foarte multa experienta. Ea a lucrat in proiecte de formare, inclusiv in America, este autor de manuale si avand echipe cu care a lucrat de-a lungul anilor, a fost usor sa gasim profesori”, explica Mona Musat.

Am cautat profesori care sunt altfel, care ies din traditia orei clasice care inseamna manualul, pixul si stiloul pe masa.

Profesorii vin in mare parte din invatamantul de stat, invatatoarele fiind exclusiv selectate din scolile de stat. Modalitatile de predare ale acestora sunt insa diferite fata de cele intalnite la stat, respectand totodata programa scoalara. Mona Musat da exemplul profesoarei de limba romana, Aniela Mancas, care nu lucreaza dupa manuale. “Am cautat profesori care sunt altfel, care ies din traditia orei clasice care inseamna manualul, pixul si stiloul pe masa”, spune Mona Musat.

Scoala Aletheea are o capacitate de 320 de elevi, iar in anul scolar 2014-2015 s-au inscris 60 de copii. Mona Musat si-a inscris baiatul la aceeasi scoala, Luca fiind elev in clasa a V-a. “Eu mi-am scris copiii cu 6-8 luni inainte, insa unii parinti au preferat sa faca asta mai tarziu, iar in ultimele saptamani a fost o explozie de inscrieri”, marturiseste aceasta.

Numarul maxim de elevi dintr-o clasa este de 16 pentru scoala primara si de 18 pentru gimnaziu, aceasta norma fiind imposibil de depasit, intrucat este parte a unui angajament luat fata de parinti si este trecuta in contractul de scolarizare.

Programul zilnic al unui elev inscris la scoala Aletheea

Programul de studiu al elevilor se termina pana la ora 17.00, dupa care acestia isi pot consolida cunostintele acumulate in timpul orelor prin rezolvarea temelor primite de la invatatori sau profesori. Scoala ramane insa deschisa pana la ora 19.00 pentru cei care doresc sa continue activitatile sportive si dupa incheierea orelor.

Elevii de la scoala privata Aletheea vor face patru ore de sport pe saptamana, care ar putea fi suplimentate. In primele doua saptamani, in orarul elevilor sunt incluse toate programele si orele optionale, care includ ecologie, arta, pictura, muzica, arta textila, dar si origami sau teatru de papusi in limba engleza. In plus, copiii mici pot deprinde primele notiuni de matematica de la orele de origami. In ceea ce priveste limbele straine, in ciclul primar elevii invata doar limba engleza, iar din clasa a V-a pot alege intre franceza si germana.

Cat costa educatia in mediul privat

Facilitatile oferite de scoala Aletheea ii costa pe parinti 550 de euro pe luna in primul an, pentru care a fost prevazut un pret promotional, urmand ca din toamna anului 2015 pretul sa creasca la 620 de euro lunar, din care sunt excluse transportul, masa de la cantina sau rechizitele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri