Aurelia Cristea a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca bugetarii care au avut salariile reduse cu 25 de procente in timpul Guvernului Boc si-au castigat in instanta reintregirea salariala si acum solicita Guvernului plata restantelor, relateaza Mediafax.

“Chiar acum am cerut o situatie de la Ministerul Finantelor, legata de banii pe care bugetarii i-au pierdut in timpul guvernarii fostului premier Emil Boc si apoi i-au castigat in instant, si am aflat ca din 2012 si pana in primul semestru al anului 2014 s-au platit 900 de mii de mii de lei. Sunt plati executorii restante, pe care astazi le platim noi, din bugetul de care dispunem, Guvernul Ponta fiind astfel in continuare grevat de aceste sume. Iar solicitarile continua sa vina, numai in primul semestru din acest an avem solicitari la nivel dublu fata de intreg anul trecut”, a declarat Aurelia Cristea.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, si ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, au participat, joi, la Cluj, la o intalnire cu reprezentantii sindicatelor, ai pensionarilor si cu sefii de deconcentrate, tema discutiilor fiind majorarea salariilor si pensiilor incepand de anul viitor. Anul trecut, Guvernul a elaborat o ordonanta de urgenta care prevedea ca plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din institutiile si autoritatile publice, devenite executorii in perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2014, va fi facuta esalonat pe o perioada de cinci ani, conform sistemului aplicat si pana atunci.