Premierul Victor Ponta i-a dat un ultimatum ministrului Educatiei, Remus Pricopie, pentru a rezolva situatia manualelor scolare pana saptamana viitoare, sugerandu-i ca, in lipsa unei solutii rapide, exista posibilitatea ca acesta sa fie demis, au relatat agentiei Mediafax surse oficiale.

Mesajul i-a fost transmis ministrului de catre premierul Ponta in sedinta de miercuri a Guvernului. "A fost o scurta discutie, in care premierul i-a dat ministrului un ultimatum sa rezolve situatia pana saptamana viitoare", au aratat sursele prezente la sedinta. Urmatoarea sedinta de guvern este programata la acest moment pentru luni, 22 septembrie.

La inceputul sedintei de guvern, premierul Ponta a declarat ca elevii vor invata in continuare dupa manuale vechi daca toate contestatiile depuse la licitatia organizata de Ministerul Educatiei nu vor fi solutionate rapid, aratand ca varianta ca elevii sa nu aiba deloc manuale nici peste doua saptamani este inacceptabila. El i-a cerut ministrului de resort, Remus Pricopie, sa informeze Guvernul saptamana viitoare care este situatia, scrie Mediafax.

"Sustin in totalitate ideea ca, dupa 10 ani in care tuturor le-a fost frica de mafia manualelor, sa facem manuale noi, moderne, sub forma digitala, care sa arate ca suntem in secolul XXI, dar, in acelasi timp, daca toate procedurile si contestatiile nu se rezolva, pana saptamana viitoare trebuie sa gasiti solutia, chiar si temporara. Inseamna ca si anul acesta copiii or sa invete dupa manualele vechi, cum au facut-o si pana acum. Deci, intr-o saptamana vreau sa informati Guvernul : ori reusim sa terminam contestatiile, ori, daca nu, asta e. Pentru cei care au contestat si cei din politica care ii sustin, probabil ca vom mai pierde inca cateva luni si mergem pe manualele vechi, dar ideea ca peste doua saptamani nu au copiii manuale mi se pare inacceptabila", i-a spus Ponta ministrului Educatiei, Remus Pricopie, in sedinta de miercuri a Guvernului. El a apreciat sa scandalul manualelor scolare a fost folosit si politic.

Din anul scolar 2014-2015, elevii claselor I si a II-a ar fi urmat sa invete dupa manuale noi, inclusiv in varianta digitala. Pentru realizarea acestora, Ministerul Educatiei a organizat o licitatie, care a fost insa contestata de unele edituri.

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a decis, la 10 septembrie, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse in cadrul licitatiei pentru realizarea manualelor scolare, dupa ce trei contestatii au fost admise, sase admise in parte si doua respinse.

O zi mai tarziu, Ministerul Educatiei a sustinut ca intarzierea noilor manuale pentru clasele I si a II-a este din vina "celor care au blocat procedura" si a asigurat elevii, cadrele didactice si parintii ca acestea acestea vor ajunge in scoli imediat ce licitatia se va finaliza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri