„Am promulgat legea reducerii CAS cu 5%. Am semnat decretul, acum dau explicatii si fac evaluari. Dupa cum stiti, am intors legea la Parlament cosiderand ca desi e buna, nu e sustenabila in conditiile actuale si ale anului 2015 in mod deosebit. Rezultatul retrimiterii a fost un vot aproape unanim cu declaratii ale PMP ca nu e sustenabila, in rest, PSD, UNPR, PC si ACL au votat si a doua oara aceasta lege”, a declarat Traian Basescu, citat de relitatea.net.

Proiectul de lege privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajatori a fost aprobat pe 9 septembrie prin vot final de Camera Deputatilor, cu 307 voturi "pentru", 7 "impotriva" si 5 abtineri, se precizeaza intr-un comunicat al deputatilor, remis redactiei.

Ioana Petrescu, ministrul Finantelor, a participat marti la dezbaterile din Camera Deputatilor pe marginea proiectului de lege privind reducerea CAS si le-a cerut deputatilor sa voteze documentul, aratand ca aceasta masura este “curajoasa si pro-business” si ca sunt resurse pentru compensarea acesteia atat pentru anul 2014, cat si pentru anii viitori, informeaza Mediafax.