O studenta din Cluj care a participat la protestele impotriva exploatrarii miniere de la Rosia Montana are de platit o amenda de 2.000 de lei dupa ce a pierdut un proces cu Jandarmeria, in urma acuzatiei de organizare a "protestelor neautorizate din Cluj", scrie Andreea Petrut pe Facebook.

"Am 24 de ani, 45 de kg si azi urasc mai tare ca niciodata statul roman, politicienii si partidele lor infecte, corporatiile, jandarmeria si politia, justitia + toti securistii care ne conduc", incepe ea postarea.

Andreea Petrut a participat la protestele impotriva proiectului de la Rosia Montana incepand cu 1 septembrie 2013 si a iesit in strada in fiecare duminica, pana la sfarsitul lunii noiembrie.

"N-am avut nicio interactiune directa cu jandarmeria in cadrul acestor proteste. Nu mi-au facut nicio observatie, remarca, nici macar nu m-au legitimat vreodata. Pana cand, prin noiembrie anul trecut, parintii mei s-au trezit in cutia postala de acasa cu doua amenzi (in total de 3000 de lei) prin care eram acuzata de organizarea protestelor neautorizate din Cluj si pentru blocarea traficului (de parca eu as fi scos in strada cei 20.000 de mii de oameni si eu i-as fi pus sa stea in mijlocul intersectiilor)", povesteste Andreea Petrut.

Ea a primit marti, 14 octombrie, decizia finala in procesul cu Gruparea Mobila de Jandarmi Cluj-Napoca, emisa de Tribunalul Cluj-Napoca, prin care este obligata sa plateasca o amenda de 2.000 de lei "pentru organizarea protestului impotriva proiectului minier de la Rosia Montana de anul trecut din data de 20.10.2013".

Mi-au spus ca sunt un real pericol social pentru aceasta tara.

Tanara spune ca si-a pierdut increderea ion statul roman si in institutiile de justitie, dupa ce a pierdut de doua ori procesul, contestand initial decizia instantei.

"Experienta procesului a fost unul dintre momentele cele mai dezamagitoare la adresa sistemului prin care am trecut pana acum. Mi-au spus ca sunt un real pericol social pentru aceasta tara, care instiga la nesupunere civica si ca amenda are scopul educarii mele pentru a nu mai intreprinde astfel de actiuni pe viitor", mai spune ea.

Sursa foto: Youtube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri