Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA, a invins-o, astazi, cu scorul de 6-2, 6-3, pe canadianca Eugenie Bouchard, locul 5 WTA, in primul meci disputat de sportiva romana in cadrul Grupei Rosii de la Turneul Campioanelor, gazduit de orasul Singapore, anunta Mediafax.

Halep, debutanta la finala sezonului, s-a impus dupa o ora si noua minute in fata jucatoarei din Canada, aflata de asemenea la prima prezenta la Turneul Campioanelor.

Romanca si-a asigurat un premiu de 243.000 de dolari si 230 de puncte WTA. Ea va mai primi cate 70 de puncte pentru urmatoarele doua meciuri din grupa, indiferent de rezultat, astfel ca totalul este de 370 de puncte WTA.

Inaintea partidei de la Turneul Campioanelor, Halep si Bouchard se mai intalnisera de doua ori, anul acesta, fiecare castigand cate o partida. La Indian Wells, Halep a invins cu scorul de 6-2, 1-6, 6-4, in optimi, apoi canadianca si-a luat revansa, in semifinale la Wimbledon, cand s-a impus cu scorul de 7-6 (5), 6-2.

Luni, sportiva din Constanta a avut o evolutie aprope de ce a aratat in prima parte a anulului. Sub privirile tatalui ei, Stere, ale antrenorului Wim Fissette, ale impresarului Virginia Ruzici, dar si ale unei galerii de romani, Simona Halep a etalat concentare, un bun serviciu, un joc agresiv, fara multe greseli si fara scaderi in evolutie, probleme ce i-au marcat partea a doua a sezonului 2014. De cealalta parte, Bouchard a facut multe "cadouri" si a parut departe de forma avuta la turneele de Grand Slam. Ea a fost finalista la Wimbledon, semifinalista la Australian Open si Roland Garros si a cedat in optimi la US Open.

Cronica meciului Simona Halep - Eugenie Bouchard

Cele doua jucatoare au intrat pe teren la Singapore Indoor Stadium purtand fiecare un bandaj pe coapsa stanga. In primele doua ghemuri, Halep a fost in dificultate, dar a revenit de la 15-40 si a condus cu 2-0, cu break in primul joc. Bouchard a comis multe greseli nefortate, Halep a fost agresiva si a pus cateva mingi in colturile terenului adversarei si scorul a urcat repede la 4-0. Canadianca a oprit risipa in ghemul cinci si a punctat in premiera pe tabela. In continuare, jucatoarele si-au valorificat serviciul, astfel ca Halep a castigat setul cu 6-2, dupa aproape 33 de minute.

Antrenorul Nick Saviano a intrat pe teren in pauza dintre seturi si i-a oferit cateva sfaturi elevei sale, Eugenie Bouchard. Ea a parut ca a inteles indicatiile primite si a castigat la zero primul ghem al celui de-al doilea set, pe propriul serviciu. Insa Halep si-a adjudecat trei ghemuri la rand, inclusiv un break la 1-1 si s-a distantat la 3-1. Un moment importat s-a petrecut la acest scor. Pe serviciul adversarei, Halep a avut 40-15, dar doua mingi puse pe liniile laterale de Bouchard au anulat avantajul romancei. Apoi Halep a gresit o minge usoara, iar canadianca a profitat si s-a apropiat la un ghem. De la 3-2, sportivele si-au fructificat serviciul pana la 5-3 pentru Halep. Sub presiunea pierderii meciului, Bouchard si-a cedat serviciul si Halep a castigat si acest set cu 6-3.

Statistica meciului

Statistica meciului a aratat faptul ca Bouchard a comis 30 de greseli nefortate, fata de 11 Halep. Si raportul dublelor greseli a fost net in favoarea jucatoarei de pe locul 5 mondial, 5-1. Insa candianca a avut mai multe lovituri castigatoare, 13 fata de 11, si un procentaj de reusita a primului serviciu de 54 la 49. Halep a fructificat patru mingi de break din sapte, iar Bouchard nu a reusit sa castige niciuna din cele doua oportunitati.

Tot luni, in debutul grupei rosii, americanca Serena Williams, locul 1 WTA, a invins-o, cu scorul de 6-4, 6-4, pe jucatoarea sarba Ana Ivanovici, locul 7 WTA.

In acest moment, Halep si Williams se afla pe primele doua locuri ale grupei, urmand a se intalni miercuri. Bouchard va juca in urmatoarea partida cu Ivanovici.

Marti, sunt programate primele partide din Grupa Alba, Maria Sarapova, locul 2 WTA - Caroline Wozniacki, locul 9 WTA si Petra Kvitova, locul 3 WTA - Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA.

In semifinale se califica ocupantele primelor doua locuri din fiecare grupa. BNP Paribas WTA Finals, a 44-a editie a Turneului Campioanelor, reuneste cele mai bune opt jucatoare si cele mai bune opt perechi de dublu in anul in curs, care se intrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari.

Halep este a treia romanca in istorie participanta la o editie a finalei sezonului, dupa Virginia Ruzici si Irina Spirlea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri