Detinutii din Iasi invata meseria de confectioner dupa gratii

Mai multi detinuti de la Penitenciarul Iasi participa la un curs de calificare profesionala de confectioner-asamblor din textile. Cursurile au loc intre 5 noiembrie 2014 si 5 februarie 2015, in parteneriat cu Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Iasi.

Pentru aceste cursuri au fost selectionati 15 detinuti aflati in regim deschis. "Formarea profesionala a adultilor reprezinta o masura necesara si de o importanta deosebita, avand in vedere ca cea mai sigura forma de protectie sociala oferita persoanelor in cautarea unui loc de munca o reprezinta incadrarea lor in munca. Pe langa experienta profesionala, atunci cand iti doresti un loc de munca pe un post care necesita o anumita specializare, trebuie sa ai o diploma care sa ateste faptul ca esti calificat in acea meserie”, se arata intr-un comunicat al Penitenciarului Iasi.

Prin sustinerea acestei activitati, penitenciarul incerca sa creasca sansele de reinsertie sociala a detinutilor prin oferirea unei calificari profesionale care sa sporeasca posibilitatile de ocupare a unui loc de munca dupa ce ies din inchisoare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri