Replica de 2,8 grade s-a produs la ora 22,24, iar cealalta la 22.30, potrivit aceleiasi surse. Seismul de sambata seara, din Vrancea, a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter si s-a produs la o adancime de 39 kilometri. Dupa primele masuratori, INFP indicase o magnitudine de 5,5, iar ulterior una de 5,6 grade.

Directorul general INFP, Constantin Ionescu, a declarat ca dupa seismul produs, sambata seara, la ora 21,14, in Vrancea, nu sunt de asteptat alte cutremure mari in zona. Potrivit directorului INFP, seismul a fost unul oarecum atipic pentru zona Vrancea din punct de vedere al adancimii.

Cutremurul produs sambata seara a fost resimtit si la Bucuresti. Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt: Marasesti (sase kilometri), Tecuci (22 kilometri) si Focsani (21 de kilometri), Adjud (25 de kilometri) si Onesti (51 de kilometri), potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Acesta este cel mai mare cutremur ca magnitudine produs anul acesta in Romania. Anul trecut, la 6 octombrie, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe Richter.

Sursa foto: Cutremur, Shutterstock.com