Seismul de 5,7 grade pe scara Richter, produs sambata seara, in Vrancea, a avut doua replici, cu magnitudinea de 2,8 si 3,3 grade pe scara Richter, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), scrie Mediafax.

Replica de 2,8 grade s-a produs la ora 22,24, iar cealalta la 22.30, potrivit aceleiasi surse. Seismul de sambata seara, din Vrancea, a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter si s-a produs la o adancime de 39 kilometri. Dupa primele masuratori, INFP indicase o magnitudine de 5,5, iar ulterior una de 5,6 grade.

Directorul general INFP, Constantin Ionescu, a declarat ca dupa seismul produs, sambata seara, la ora 21,14, in Vrancea, nu sunt de asteptat alte cutremure mari in zona. Potrivit directorului INFP, seismul a fost unul oarecum atipic pentru zona Vrancea din punct de vedere al adancimii.

Cutremurul produs sambata seara a fost resimtit si la Bucuresti. Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt: Marasesti (sase kilometri), Tecuci (22 kilometri) si Focsani (21 de kilometri), Adjud (25 de kilometri) si Onesti (51 de kilometri), potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Acesta este cel mai mare cutremur ca magnitudine produs anul acesta in Romania. Anul trecut, la 6 octombrie, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe Richter.

Sursa foto: Cutremur, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri