Plata beneficiilor sociale, respectiv a alocatiei zilnice de hrana, a celei lunare de plasament si a alocatiei pentru sustinerea familiei vor fi majorate din luna decembrie, urmand ca platile sa se faca in avans in aceasta luna, inaintea sarbatorilor de iarna, informeaza Ministerul Muncii.

Potrivit Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV), incepand cu luna decembrie, alocatia zilnica de hrana va fi majorata pentru 18.000 de copii aflati in institutiile publice. Cuantumul ei creste de la 6 la 12 lei, respectiv de la 8,3 la 16,6 lei, in functie de varsta beneficiarilor, precizeaza Mediafax.

Tot din aceasta luna va fi majorata si alocatia lunara de plasament: Pentru copilul fara dizabilitati aflat in plasament la o familie/persoana, intr-un serviciu de tip rezidential sau aflat sub tutela, alocatia de plasament creste de la 97 la 600 de lei. In cazul copilului cu dizabilitati, care are un certificat de incadrare in grad de handicap, aceasta alocatie se majoreaza de la 145,5 la 900 de lei.

Eliminarea discriminarii intre copii

De aceeasi alocatie lunara de plasament, de 600 lei, va beneficia, din decembrie, si copilul fara dizabilitati aflat in ingrijirea unui asistent maternal. "Avand in vedere ca, pana in luna noiembrie, valoarea medie a cheltuielilor era, in cazul acestuia, de 440 lei/luna, egalizarea alocatiei va elimina discriminarea intre copiii aflati in cele doua tipuri de plasament. De asemenea, copilul cu dizabilitati, care are un certificat de incadrare in grad de handicap si se afla in ingrijirea unui asistent maternal, primeste, din aceasta luna, o alocatie de plasament de 900 lei", se mai precizeaza intr-un comunicatul transmis marti de MMFPSPV.

Alocatia pentru sustinerea familiei se majoreaza astfel: pentru familiile biparentale cu un copil si venituri egale sau sub 200 de lei, cuantumul creste de la 40 la 82 de lei; pentru familiile biparentale cu doi copii si venituri sub 200 lei, cuantumul creste de la 80 la 164 de lei; pentru familiile cu trei copii si venituri sub 200 de lei, cuantumul creste de la 120 la 246 de lei; pentru cele cu patru copii si mai multi si venituri sub 200 lei, majorarea este de la 160 la 328 de lei.

Cum cresc alocatiile in functie de numarul de copii al familiei

De asemenea, pentru familiile biparentale cu un copil si venituri de la 201 lei la 530 lei, cuantumul alocatiei creste de la 33 la 75 de lei, pentru familiile cu doi copii, de la 66 la 150 de lei, pentru cele cu trei copii, cuantumul creste de la 99 la 225 de lei, iar pentru familiile cu patru copii si mai multi, cuantumul creste de la 132 la 300 de lei.

Pentru familiile monoparentale cu un copil si venituri egale sau sub 200 lei, cuantumul creste de la 65 la 107 de lei, pentru familiile cu doi copii, alocatia creste de la 130 la 214 lei, pentru familiile cu trei copii, de la 195 la 321 lei, iar pentru cele cu patru copii si mai multi, de la 260 la 428 de lei.

Pentru familiile monoparentale cu un copil si venituri de la 201 la 530 lei, cuantumul creste de la 60 la 102 lei, pentru familiile cu doi copii alocatia creste de la 120 la 204 lei, in cazul celor cu trei copii de la 180 la 306 lei, iar pentru familiile monoparentale cu patru copii si mai multi cuantumul creste de la 240 la 408 de lei, mai precizeaza ministerul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri