Procurorii DNA fac, luni, perchezitii la Ministerul Fondurilor Europene, AM-POSDRU, AM-POSCCE, in acelasi dosar in care anchetatorii au descins la Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Vest, fiind vizate posibile fraude cu fonduri UE si fals, fapte care ar fi fost comise in perioada 2007-2013.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) arata ca se fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene si a unor infractiuni de fals, comise in perioada 2007 - 2013. In acest dosar, procurorii fac 23 de perchezitii in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov,Timis, Caras-Severin si Teleorman, din care patru la sediile unor institutii publice, iar restul la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane, a precizat DNA, scrie Mediafax.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a confirmat ca echipe ale DNA sunt la sediul institutiei, spunand ca asteapta sa afle ce proiecte sunt vizate si ca la ultima verificare a procurorilor a fost vorba despre documente false depuse la dosar de cei care au solicitat finantare europeana. Teodorovici a spus ca echipe de anchetatori se afla la sediul Ministerului Fondurilor Europene, iar deocamdata nu se stie ce proiecte sunt vizate de anchetatori si asteapta sa i se comunice care sunt acestea.

”La ultima verificare a DNA pe astfel de proiecte a fost vorba de documente aduse in fals de catre cei care incercau sa primeasca fonduri europene, in special legate de partea de calitate, documente false cu care ei se prezentau la structurile care gestionau fondurile europene pentru a obtine proiecte cu fiantare europeana. Intr-un final s-a dovedit ca ei nu puteau sa obtina, s-au respins acele solicitari, dar au folosit documentele false atunci cand au dorit sa obtina fonduri europene. Atunci a fost acea speta. In legatura cu ce se intampla astazi nu pot sa va spun pentru ca inca nu stiu exact proiectele verificate si spetele respective. Vin cu documente false, stiind ca nu poti sa ai datorii la stat atunci cand aplici pentru fonduri europene si probabil ca asta este o incercare de a insela structurile europene si a obtine fonduri europene”, a afirmat Eugen Teodorovici. Ministrul a precizat ca deocamdata nu are informatii ca ar fi vizati angajati din minister, dar in cazul in care va exista aceasta situatie, de a fi pusi sub acuzare angajati, acestia vor fi suspendati din functii, conform procedurilor.

”Nimeni nu este mai presus de lege, cine greseste trebuie sa plateasca. Este o chestiune clara privind fondurile europene”, a adaugat Teodorovici.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) arata, intr-un comunicat de presa, ca se fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene si a unor infractiuni de fals, comise in perioada 2007 - 2013. In acest dosar, procurorii fac 23 de perchezitii in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov,Timis, Caras-Severin si Teleorman, din care patru la sediile unor institutii publice, iar restul la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat ca cele patru institutii unde au loc percheziti sunt Ministerul Fondurilor Europene, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM-POSDRU), Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (AM-POSCCE) si Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Vest din Timisoara. Procurorii sunt spijiniti in aceasta cauza de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Anterior, procurorii DNA fac perchezitii, luni dimineata, in Capitala si in mai multe judete, intr-un dosar privind fraude cu fonduri europene, printre institutiile vizate fiind si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), cu sediul in Timisoara. Sursele citate precizau ca este vorba despre un dosar amplu al DNA central, care vizeaza fraude cu fonduri europene. La Timisoara, in acest dosar au avut loc perchezitii si la una dintre cele mai importante case de schimb valutar, din centrul orasului, precum si la un hotel, ambele unitati fiind detinute de acelasi om de afaceri.

ADR Vest: Procurorii DNA au ridicat acte depuse de beneficiari pentru patru proiecte europene

Conducerea ADR Vest sustine ca procurorii DNA au ridicat, in urma perchezitiilor de luni dimineata de la sediul institutiei, documente depuse de beneficiari pentru obtinerea de fonduri europene prin patru proiecte ale Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice 2007-2013. "Scopul acestei vizite (a reprezentantilor DNA la sediul ADR Vest - n.r.) a fost acela de a verifica documentele din dosarele depuse de beneficiari in vederea obtinerii finantarii europene prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice 2007-2013. Acest program a fost preluat de catre ADR Vest de la Autoritatea de Management pentru Programul Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice 2007-2013 in luna martie a anului 2013", spun reprezentantii ADR Vest.

Directorul ADR Vest, Sorin Maxim, a spus ca este vorba despre patru proiecte, dintre care unul a fost propus pentru reziliere, iar altul nu a fost avizat pentru plata. "Procurorii DNA au cercetat documentele pentru patru proiecte pe Cresterea Competitivitatii Economice preluate de la fostul minister al Economiei si care acum sunt la Ministerul Fondurilor Europene. Este vorba despre trei contracte si unul aflat in rezerva. Din cele trei proiecte, unul a fost propus spre reziliere si unul nu a fost avizat pentru plata. Perchezitiile nu au vizat institutia noastra, ci aceste proiecte. Procurorii au ridicat acte", a declarat Sorin Maxim.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri