Mitingul politistilor locali s-a incheiat. Protestatarii anunta ca vor declansa greva generala daca guvernantii le vor reduce norma de hrana.

Aproximativ 500 de de politisti locali, majoritatea avand pe fata masti Anonymous, au venit sa protesteze luni in Piata Constitutiei din Capitala, nemultumiti de intentia guvernantilor de a reduce cu aproape o jumatate alocatia pentru norma de hrana. In timpul protestului, o delegatie a Sindicatului Pro Lex a intrat pentru negoceri la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, informeaza Mediafax.

La finalul discutiilor, presedintele sindicatului, Vasile Lincu, i-a anuntat pe politistii locali ca reprezentantii ministerului "au demonstrat ca nu au cunostinte juridice" si au spus ca decizia finala va apartine "anumitor primari" si va fi in functie de "bugete". In acest context, Lincu a spus ca, in cazul in care legea nu va fi respectata, vor urma noi proteste si se poate ajunge la greva generala.

"Cu siguranta, daca nu respecta legea, vor fi si alte proteste. Nu excludem nici greva generala. Daca acum au iesit oameni in strada pentru a preintampina emiterea unei hotarari de Guvern gresite, sunt convins ca vor iesi mult mai multi in strada si pe termen nedeterminat daca acest drept va fi taiat. Nu excludem nici greva generala", a declarat Vasile Lincu.

Sindicalistii spun ca, potrivit hotararii de Guvern, norma de hrana a politistilor locali ar urma sa fie stabilita in functie de numarul de ore lucrate, si nu in functie de numarul zilelor lucratoare, asa cum se intampla la Politia nationala. "Zilele acestea, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a elaborat un proiect de hotarare de guvern prin care prevede reducerea normei de hrana la jumatate. Daca HG va fi adoptata in aceasta varianta, vom asista la o taiere a veniturilor mai mare decat cea a Guvernului Boc", a declarat Vasile Lincu, presedintele Sindicatului Pro Lex.

Protestatarii se considera nedreptatiti de aceste schimbari, in conditiile in care politistii locali au preluat o parte din atributiile Politiei nationale.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri