Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs sambata, la ora 05.48, in zona Vrancea, epicentrul seismului fiind in judetul Buzau, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Seismul s-a produs la adancimea de 130 de kilometri, iar cele mai apropiate orase de epicentrul cutremurului sunt Covasna (39 de kilometri), Valenii de Munte (45 de kilometri), Sacele (52 de kilometri), Targu Secuiesc (55 de kilometri) si Buzau (57 de kilometri). Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,6 grade, s-a produs in 24 ianuarie, in zona seismica Vrancea, arata Mediafax.

In 22 noiembrie 2014, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade.

Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Citeste si:
Raed Arafat explica de ce sistemul RO ALERT nu a trimis avertizari
Raed Arafat explica de ce...

Sursa foto: Cutremur, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Cutremur in zona Vrancea in a doua zi de Craciun