Angajatele, mai fericite: companiile ofera cu 50% mai multe tichete cadou de 8 Martie

Volumele de tichete cadou oferite angajatelor in intervalul 1- 8 martie in 2014 au crescut cu aproape 50% comparativ cu cele inregistrate cu un an in urma, arata un studiu al companiei Sodexo, care mentioneaza ca de la an la an creste numarul de companii care ofera tichete cadou in aceasta perioada. Iata care sunt industriile in care angajatele primesc tichete cadou.

Peste 45% dintre companiile care au acordat in 2014 tichete cadou angajatelor lor cu ocazia zilei de 8 martie activeaza in sectorul industrial, servicii si distributie. În top trei industrii s-au situat angajatorii din distributie (20%), industria chimica si metalurgica (15%) si industria producatoare de bunuri de consum (10%). Majoritatea companiilor (52%) care au acordat acest beneficiu extrasalarial angajatelor lor au intre 1 si 19 angajati. Peste 27% din totalul companiile angajatoare sunt din Bucuresti si judetul Ilfov.

Volumele de tichete cadou oferite angajatelor in intervalul 1- 8 martie in 2014 au crescut cu aproape 50% comparativ cu cele inregistrate cu un an in urma. "Observam o tendinta de crestere de la an la an a numarului de companii care ofera tichete cadou angajatelor lor in preajma zilei de 8 Martie", declara Jean Istasse (foto), CEO Sodexo Romania.

Tichetele cadou oferite de companii angajatilor lor in limita plafonului stabilit prin lege nu sunt supuse platii contributiilor sociale individuale (C.A.S., contributii, concedii si indemnizatii, contributia la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale, fondul de sanatate, fondul de somaj, fondul de asigurare accidente). Tichetele cadou sunt supuse impozitului pe venit, in cota de doar 16%, platit de angajat.

Citeste si:
Vacanțele rezervate pe Booking pot fi plătite cu tichete de vacanță
PARTENERIAT: Vacanțele...

In prezent, plafonul prevazut prin lege stabileste valoarea maxima a tichetelor cadou oferite de companii la 150 de lei per eveniment. Cele mai multe companii care isi recompenseaza angajatii cu tichete cadou ofera valoarea maxima deductibila.

Companiile care ofera tichete Cadou Pass beneficiaza de deductibilitatea contravalorii in limita plafonului de 2% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului. Tichetele Cadou Pass beneficiaza de facilitati fiscale foarte importante si sunt scutite de taxele salariale, atat din perspectiva angajatorului, cat si a angajatului, in limitele prevazute de legislatia in vigoare. Angajatii care primesc tichete Cadou Pass beneficiaza de o retea de retail de peste 60.000 de unitati de unde pot achizitiona cadoul pe care si-l doresc.

Cercetarea a fost realizata pe un esantion de aproximativ 1.000 de companii, in intervalul 1 februarie 2014 – 15 februarie 2015.

Grupul Sodexo este prezent in Romania din 1998, iar astazi numara 630 de angajati. In 2013, compania de tichete a avut o cifra de afaceri neta de aproape 5,2 milioane euro (23 de milioane de lei) si pierderi de peste 485.000 euro (2,2 milioane de lei).

In ce magazine puteti folosi...

Compania concureaza pe piata tichetelor de masa si tichetelor cadou cu companiile Edenred si Up (fosta Cheque Dejeuner).

Sursa foto: Femeie la cumparaturi/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Senatorul confirmat cu coronavirus s-a întâlnit cu SUTE de femei musulmane
Setari Cookie-uri