Costel Comana, un bogat om de afaceri din industria transportului feroviar, urmarit de DNA pentru fapte de coruptie, ar fi murit in toaleta unui avion care zbura spre Costa Rica, informeaza Digi24. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat ca romanul s-a sinucis prin strangulare.

UPDATE - 13:00

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, joi, pentru Mediafax, ca barbatul care s-a sinucis in toaleta unui avion, pe ruta Columbia-Costa Rica, este roman, precizand ca acesta a fost gasit strangulat. Ministerul Afacerilor Externe a precizat ca, in data de 25 februarie, consulul onorific al Romaniei in Republica Costa Rica a informat telefonic Ambasada Romaniei la Ciudad de Mexico, in a carei circumscriptie se afla si Costa Rica, asupra decesului unui cetatean roman.

Potrivit MAE, incidentul a fost semnalat misiunii diplomatice si de catre autoritatile locale competente, care au confirmat la randul lor, decesul cetateanului roman. ”Potrivit primelor informatii obtinute, cetateanul roman s-ar fi sinucis prin strangulare, in grupul sanitar al avionului. Cetateanul roman se afla la bordul unei aeronave care efectua o cursa intre aeroportul Bogota, Columbia, si aeroportul international Juan Santamaria din San Jose, Costa Rica. Acesta era insotit de o femeie de cetatenie romana”, se mentioneaza in raspunsul Ministerului de Externe.

Stirea initiala

Comana era unul dintre asociatii transportatorului feroviar privat Regiotrans si era cercetat intr-un dosar de dare de mita. Omul de afaceri, prezent si in topul celor mai bogati romani, ar fi parasit tara ca urmare a anchetei DNA.

Potrivit companiei aeriene Avianca, Costel Comana calatorea de la Bogota (Columbia) spre San Jose (Costa Rica) alaturi de o romanca de 35 de ani. Politia ar fi confiscat 11.000 de euro, pe care femeia ii avea asupra ei, pana ce va explica proenienta banilor.

Costel Comana era implicat in dosarul Mita la CFR

Recent, surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca Estrella Stefanescu, sef serviciu in CFR, ar fi favorizat firmele oamenilor de afaceri Iorgu Ganea si Costel Comana in licitatii, primind in schimb de la acestia card de combustibil, cazari la pensiuni, telefoane mobile si bani de nunta.

Sefa Serviciului urmarire transporturi din CFR este vizata pentru posibile fapte de coruptie, intr-un dosar in care DNA face, miercuri, perchezitii la Ministerul Transporturilor, Compania Nationala CFR, Regionala CFR din Brasov si mai multe firme, printre care RC CF Trans SRL Brasov. Potrivit surselor citate, ea este suspectata ca ar fi favorizat firmele oamenilor de afaceri Iorgu Ganea si Costel Comana (foto) pentru preluarea multor trasee de la CFR Calatori, pentru care aceste firme incasau subventii.

Costel Comana a murit in Costa Rica

Pentru a-i favoriza, ea le-ar fi pus la dispozitie celor doi oameni de afaceri informatii despre societatile concurente, astfel ca ei stiau exact ce oferte sa faca pentru a castiga licitatiile. Cei doi au casigat contractul de inchiriere integrala a infrastructurii de pe raza Regionalei CFR Timisoara cu firma lor SC RC CF Trans SRL Brasov.

Pentru aceste favoruri, Stefanescu ar fi primit de la cei doi oameni de afaceri card de combustibil pentru mii de kilometri, revizie la masina sa Audi, anvelope, o bicicleta, cazare gratuita pentru ea si fiica ei la pensiuni, telefoane mobile de ultima generatie, un laptop performant, dar si bani ca sa mearga la o nunta in familie, spun anchetatorii. In plus, copiii ei au fost angajati formal, pe perioada verii, controlori de bilete pe ruta Bucuresti - Constanta pe care opereaza curse firma privata Regiotrans, controlata tot de Ganea si Comana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri