Patruzeci si cinci de romani sunt cercetati in Italia, in urma unor operatiuni efectuate in ultimele trei zile, pentru o serie de infractiuni comise sistematic in Gara centrala din Roma, unde abordau calatori in scopul cersetoriei sau cerandu-le bani pentru a-i ajuta sa utilizeze automate de bilete.

Agentii carabinierilor au declansat in ultimele zile o ampla operatiune in Gara Termini din Roma, aducand la audieri 50 de persoane suspectate de o serie de infractiuni care au ca victime calatorii care tranziteaza principalul terminar feroviar din capitala Italiei. Operatiunea este efectuata de sectia de carabinieri Termini, in colaborare cu Grupul special al carabinierilor Roma, avand rolul mentinerii ordinii publice in terminalul feroviar, scrie Mediafax.

Carabinierii au declansat anchete penale in cazul a 47 de cetateni straini - dintre care 45 de romani - si a trei italieni, suspectii avand varste cuprinse intre 18 si 61 de ani. Douazeci si trei dintre cei 45 de suspecti romani sunt acuzati ca au incalcat ordine de expulzare emise de Primaria Romei, fiind surprinsi in incinta Garii Termini, desi erau vizati de interdictii din cauza unor infractiuni precedente.

Potrivit site-ului cotidianului Il Messaggero, cei 45 de suspecti romani, trei italieni, un cetatean senegalez si un irakian sunt acuzati ca abordau calatori care tranzitau Gara Termini, cerandu-le bani prin cersetorie sau oferindu-se sa le transporte bagajele ori sa ii ajute sa utilizeze automatele pentru emiterea biletelor. Unii dintre romani sunt suspectati de furturi comise in ultimele luni, autoritatile urmand sa vizioneze imaginile surprinse de sistemele video de monitorizare pentru a stabili identitatea autorilor faptelor. Cei 45 de suspecti romani au domiciliile in suburbia romana Aprilia, o femeie din Senegal nu are acte de rezidenta in Italia, iar irakianul cercetat locuieste intr-o tabara pentru imigranti din Brindisi (sudul Italiei). In cursul aceleiasi operatiuni, au fost aplicate si sapte sanctiuni administrative unor cetateni din Bangladesh care comercializau fara autorizatie produse in Gara Termini.

Autoritatile italiene au intensificat, in ultimele zile, misiunile de patrulare in mijloace de transport si in zonele turistice din centrul Romei. In cursul misiunilor de supraveghere, marti au fost arestate 18 persoane care comiteau furturi in mijloace de transport in comun, victimele fiind in principal turisti straini. Dintre cele 18 persoane arestate marti, 16 sunt cetateni romani - cinci femei si 11 barbati. Ceilalti doi suspecti sunt imigranti nord-africani. Cei 16 romani arestati au antecedente penale si locuiesc intr-o tabara de romi din zona Castel Romano. Romanii actionau in mijloace de transport in comun care au traseul spre obiectivele turistice din centrul capitalei Italiei.

Citeste si:
Italienii interzic temporar masinile diesel in Roma
Italienii interzic temporar...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce-i preocupa pe antreprenorii romani: cum isi vor dezvolta afacerile