Francezii vor sa amendeze 460 muncitori polonezi si romani care lucreaza la negru

Un procuror a cerut Tribunalului din Cherbourg sa aplice o amenda firmei romanesti Elco pentru ca a furnizat ilicit 297 muncitori romani pentru santierul reactorului nuclear EPR de la Flamanville, in cadrul unui proces care vizeaza mai multe societati, relateaza Reuters.

Procurorul a cerut, de asemenea, ca societatile Bouygues sa fie amendata cu 150.000 de euro, iar agentia de intermediere cipriota Atlanco, care nu s-a prezentat la proces, sa fie amendata cu amenda maxima de 225.000 de euro si sa i se interzica sa mai desfasoare vreo activitate pe teritoriul francez. Procurorul Republicii Eric Bouillard a cerut aplicarea unei amenzi in valoare de 80.000 de euro firmelor romaneasca Elco, unei filiale a Bouygues - Quille Construction - si firmei Welbond, scrie Mediafax.

Cazul are in centru angajarea ilegala a 460 de muncitori polonezi si romani la Flamanville, la Canalul Manecii, in perioada iunie 2008-octombrie 2012, care ridica problema "muncitorilor detasati" in Uniunea Europeana (UE). Bouygues, insarcinata cu partea de inginerie civila a santierului EPR, filiala sa Quille si Welbond Armatures au fost judecate pentru "recurgere la serviciile unor firme care practica munca la negru, imprumutul ilicit de mana de lucru si negociere prealabila".

Agentia Atlanco si firma romaneasca Elco au fost judecate pentru "munca clandestina, ascunderea angajatilor, imprumutare ilicita de mana de munca si negociere prealabila" cu privire la 163 de muncitori polonezi in cazul Atlanco si 297 de muncitori romani in cazul Elco. Avocatii Bouygues au contestat faptele reprosate, in timp ce avocatii Confederatiei Generale a Muncii (CGT, una dintre cele mai mari confederatii sindicale franceze), care este parte civila in proces, au apreciat ca faptele sunt "prezentate perfect". Pe de alta parte, statul francez ar putea solicita cateva milioane de euro, reprezentand cotizatii sociale neplatite. Judecatorii delibereaza pana la 9 iunie.

Citeste si:
ALDE: Merkel l-a sunat pe Iohannis pentru muncitori. Președintele...
ALDE: Angela Merkel l-a sunat...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri