Guvernul sesizeaza DNA pentru imobile retrocedate rapid din motive medicale usoare

Guvernul va sesiza Directia Nationala Anticoruptie si Curtea de Conturi pentru modul in care au fost solutionate, de-a lungul timpului, unele dosare privind retrocedarea de imobile, constatandu-se ca au fost solutionate cu prioritate cazuri tratate drept "exceptionale" de paranoia sau lombosciatica.

Printre alte motive invocate pentru ca dosarele sa fie tratate drept exceptionale au fost osteoporoza, colici renali, tulburare depresiva, atacuri de panica, hemoroizi si adenom al prostatei, persecutie pe motive etnice, scrie Mediafax.

Concluziile rezulta dintr-un raport al Corpului de Control al premierului, in care se arata ca, in perioada 2008-2011, numarul dosarelor de despagubire solutionate prioritar, prin invocarea acestor cazuri exceptionale, a fost mult mai mare fata de cel al dosarelor solutionate in ordinea inregistrarii, exceptia fiind transformata in regula. De acordarea despagubirilor pentru dosare considerate exceptionale au fost si cesionari de drepturi, cu sume cuprinse intre 30,5 milioane lei si 108,9 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri