Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, politistii din Ilfov au facut mai multe controale la comerciantii de carne si produse din carne, fiind verificate societati comerciale si depozite. In urma controalelor, au fost date amenzi in valoare totala de 200.000 de lei si au fost confiscate 4.132 de kilograme de carne expirata, in valoare de 112.500 de lei, scrie Mediafax.

De asemenea, politistii au intocmit dosar penal in cazul reprezentantului unei societati comerciale. Recent, tot in judetul Ilfov, politistii au confiscat peste trei tone de faina, 233 de kilograme de zahar, 300 de kilograme de margarina si 65 de de tone de legume si fructe, de la 19 societati specializate in comercializatea de fructe, legume si produse de panificatie.

Astfel, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au verificat, joi, zece firme din complexul Su market. In urma verificarilor, politistii au dat sapte amenzi in valoare de 140.000 de lei si au deschis dosare penale pentru evaziune fiscala pe numele administratorilor a doua firme. De asemenea, au fost confiscate 65.246 de kilograme de legume si fructe in valoare de 77.200 de lei, precum si suma de 5.300 de lei. Majoritatea fructelor si legumelor, pentru care nu existau acte de provenienta, erau ascunse in mai multe camioane si urmau sa fie vandute la negru.

Vineri, politistii au descins la sediile a noua societati de panificatie din Popesti Leordeni, Pantelimon si Bragadiru, de unde au confiscat 3.900 de kilograme de faina, 233 de kilograme de zahar, 300 de kilograme de margarina si alte produse, pentru care nu existau documente legale. Conform Politiei Romane, in perioada 2 - 9 aprilie, sunt organizate controale la nivel national pentru prevenirea evaziunii fiscale si vanzarii de produse contrafacute inaintea sarbatorilor de Paste.