Tribunalul Corectional din Marsilia a condamnat miercuri patru romani, de etnie roma, la pedepse cuprinse intre 18 luni si cinci ani de inchisoare pentru ca au vandut bebelusi catre doua cupluri sterile de nomazi francezi, condamnate la inchisoare cu suspendare, relateaza Le Figaro in editia electronica.

"Este un suk (bazar arab) al umanitatii! 3.500 de euro, 5.000 de euro, 10.000 de euro pentru un bebelus, cine da mai mult?", a declarat procurorul Ahmed Chafai. Comertul cu fiinte umane, "sclavia timpurilor moderne", este interzis, a subliniat el, potrivit Mediafax.

Procurorul a cerut miercuri, in cadrul procesului pentru trafic cu bebelusi romi, pedepse importante, de sapte ani, impotriva celor patru romi acuzati ca au organizat o retea de trafic cu bebelusi, vanduti catre cupluri sterile de nomazi. Romii au fost acuzati de "trafic de fiinte umane". El a cerut totodata doi ani de inchisoare pentru cele doua cupluri de cumparatori.

Vanzatorii au fost condamnati la pedepse cuprinse intre 18 luni si cinci ani de inchisoare si interzicerea ulterioara a intrarii pe teritoriul Frantei, iar cumparatorii au fost condamnati la pedepse de doi ani de inchisoare, cu suspendare.

Procurorul a denuntat "mizeria umana", "suferinta" protagonistilor, "avaritia" unora dintre ei, "o lume interlopa la limita mafiei" si "dezumanizarea", intr-un dosar pe care l-a rezumat la "crearea unei uzine de bebelusi" de - catre "un clan familial" in cadrul caruia concubinii au "obligat femeile sa-si vanda copiii".

Citeste si:
Motivul pentru care Dragnea NU ar fi trebuit sa iasa din inchisoare
Motivul pentru care Liviu...

"Alti bebelusi au fost vanduti", a dat procurorul asigurari, in contextul in care procesul a vizat patru sarcini, dintre care doua au condus la vanzari, iar alte doua au esuat, una deoarece mama a refuzat, pana la urma, sa isi abandoneze copilul, iar cealalta intrucat politia a arestat banda anterior, in urma unui pont.

Romii venisera sa munceasca in Franta

Din clan fac parte patru romani, si anume Ilie Ionita, alias "Tarzan", personajul central, si patru parteneri ai surorilor sale, Valeriu Rosu, Florian Stan si Florin Coman, cu varste cuprinse intre 25 si 42 de ani. Ei au venit sa munceasca in Franta. De fapt, cautau in gunoaie, iar unul dintre ei cersea in Corsica. Ei locuiau in tabere improvizate, hranindu-se cu ceea ce gaseau in pubelele unui supermarket vecin si trimiteau mandate de cate 20-30 de euro pe saptamana familiilor lor din Romania.

Toti au negat faptele de care au fost acuzati, in pofida probelor, constand in interceptari telefonice si a marturiilor prin care cumparatorii au afirmat initial ca era vorba despre donatii, iar ulterior au recunoscut, in instanta, ca au negociat pretul de cumparare inainte de nastere, si anume suma de 8.000 de euro si o camioneta Mercedes intr-un caz si suma de 8.000 de euro si un autoturism marca BMV vechi, in celalalt.

"Cu privire la trei dintre surorile dumneavoastra, insarcinate, ale caror sarcini au condus la vanzari sau planuri de vanzare, acest lucru necesita explicatii", a subliniat presedintele sedintei Fabrice Castoldi. "Este din cauza intamplarii", i s-a raspuns. Avocatii inculpatilor au pledat pentru eliberare. Avocatul lui Ilie Ionita si Valeriu Rosu, Daniel Roscio, si-a motivat cererea prin "suferinta, mizeria umana si intelectuala" a clientilor sai.

Citeste si:
Taxe autostrada si vignete Europa: cat te costa
Taxe autostrada si vignete...

Cele doua cupluri de cumparatori s-au aflat in banca acuzatilor pentru cumpararea cate unui bebelus de la una dintre surorile lui Ionita. Unul dintre cupluri a putut sa obtina custoria copilului, care i-a fost luat la 13 luni dupa ce l-a "achizitionat". Cuplul vrea sa pastreze custodia.
Celalalt cuplu, la care copilul a ramas 45 de zile, vrea, de asemenea, sa obtina custodia.

Sursa foto: Cersetor/ Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Ancheta la spital, dupa ce Dancila si Pintea au facut poze cu bebelusi