De asemenea, alte 1.055 de persoane au fost ranite, a anuntat ministrul nepalez de Finante, Ram Sharan Mahat, care a citat armata.

Bilantul anterior era de peste 1.341 de morti in Nepal si in tarile invecinate, anunta Mediafax.

Cel mai grav seism inregistrat in Nepal in ultimii 81 de ani a cauzat prabusirea a numeroase cladiri si a provocat de asemenea pagube si victime in statele invecinate India si Bangladesh, dar si in Tibet si pe Muntele Everest. Guvernul a decretat stare de urgenta in zonele afectate.

Epicentrul seismului cu magnitudinea 7,9 a fost localizat la 80 de kilometri est de Pokhara, al doilea oras ca marime din Nepal. Hipocentrul seismului a fost localizat la o adancime mica, de numai doi kilometri.

Citeste si:

Pe fondul temerilor privind un dezastru umanitar in tara saraca cu 28 de milioane de locuitori, Guvernul coplesit de situatie a facut apel la ajutor strain. India a fost prima care a raspuns, trimitand avioane militare cu echipament medical si echipe de interventie.

Un oficial din politie a precizat ca bilantul a ajuns la 1.170 de morti numai in Nepal, dintre care mai mult de jumatate in Valea Kathmandu. Alte 36 de persoane au murit in nordul Indiei, 12 in regiunea autonoma chineza Tibet si patru in Bangladesh.

Potrivit Reuters, o echipa montana a armatei indiene a descoperit 18 cadavre pe Muntele Everest, unde o avalansa declansata de cutremur a acoperit tabara de baza folosita de alpinistii care vor sa urce pe cel mai inalt varf din lume. Peste 1.000 de alpinisti se aflau acolo pentru inceputul sezonului de alpinism.