Klaus Iohannis: Protestele unor ONG-uri pentru salvarea padurilor, pe cale de a fi deturnate de PSD

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi dimineata, ca demersul onest si bineintentionat al unor ONG-uri de a protesta pentru salvarea padurilor este pe cale de a fi deturnat politic de PSD.

Presedintele Klaus Iohannis a facut aceste declaratii pe Aeroportul Henri Coanda, la plecarea intr-o vizita oficiala de trei zile in Italia, noteaza Mediafax. Intrebat cum comenteaza cererea premierului din sedinta de Guvern de a gasi o solutie juridica pentru interzicerea exportului de masa lemnoasa, pe o perioada limitata, Iohannis a spus ca Ponta i-a adus la cunostinta aceasta intentie, dar nu a comentat-o pentru ca nu este specialist in domeniu si nu poate pe moment sa evalueze impactul economic.

Presedintele a subliniat insa ca daca aceasta masura sau o alta masura duce la salvarea padurilor din Romania, atunci este de acord. ”Si ca tot a venit vorba de paduri, am impresia ca demersul onest si bineintentionat al unor ONG-uri de a protesta pentru salvarea padurilor este pe cale de a fi deturnat politic de PSD”, a adaugat seful statului.

Guvernul intentioneaza sa interzica, pe o perioada limitata, exporturile de orice fel de masa lemnoasa, procedura fiind deja pregatita printr-un proiect de Ordonanta de Urgenta care a fost insa blocat in discutii la Ministerul Justitiei, a anuntat premierul Victor Ponta. El a cerut reprezentantilor Ministerului Justitiei, in sedinta de miercuri a Guvernului, sa gaseasca o solutie juridica pana saptamana viitoare, avertizandu-i ca, in caz contrat, isi pot gasi de lucru "in alta parte".

Ponta a precizat, totodata, ca in Parlament este sustinuta forma de Cod silvic adoptata de Guvern, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a respins acest proiect. Proiectul de modificare a Codului silvic, initiat in vara anului de 125 de parlamentari PSD si trimis inapoi la Parlament pentru reexaminare de Iohannis, a intrat marti in dezbatere la comisiile Camerei Deputatilor, forul decizional, dupa ce Senatul l-a readoptat in aceeasi forma.

Citeste si:
Iohannis: Începutul anului școlar a fost un succes
Iohannis: Începutul anului...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Deputatii din comisiile juridica, de agricultura si mediu au respins insa cererea de reexaminare a proiectului de modificare a Codului silvic.
La sfarsitul saptamanii trecute, in mai multe localitati au fost organizate proteste pe tema defrisarilor, iar presedintele Klaus Iohannis a decis ca subiectul sa fie discutat in urmatoarea sedinta a CSAT.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri