Sibianul Ieronim Budac, locotenentul lui Al Capone: cum a ajuns in Mississippi cu un camion cu alcool de contrabanda, fugind de politie

Cartisoreanul ramas si azi o legenda a avut o viata plina de peripetii in America. Cu banii stransi a dezvoltat acasa afaceri banoase si a fost primar in satul lui timp de patru mandate.

Despre exodul locuitorilor din comuna sibiana Cartisoara in tara tuturor posibilitatilor s-au scris carti si s-au pastrat foarte multe legende. Cert e ca, dupa 1900, sute de localnici din zona luau vaporul pentru a ajunge in lumea noua, in speranta unui trai mai bun. Vechile fotografii pastrate in arhive arata tarani plecand la drum imbracati in costum popular, petrecuti cu alai de tot satul.

In cautarea aurului ”America incepuse a fi cunoscuta ca un pamant al fagaduintei, un El-Dorado in care oamenii se imbogateau peste noapte, in care dolarii iti intrau singuri in buzunare ca pleava la imblatitul secarei. Se auzise si pe aici pe la noi ca oameni de toate provenientele si de toate culorile, din toate colturile planetei, luau vaporul si plecau sa se imbogateasca repede, cat portile minelor de aur erau inca deschise.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Casa copilăriei lui Al Capone, scoasă la vânzare: cât costă și cum...
Casa copilăriei lui Al...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...
Sursa foto: Adevarul

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri