Vizibil obosita dupa cele cinci meciuri disputate anterior la competitia de la Foro Italico, totalizand aproape zece ore de joc, Alexandra Dulgheru a opus o palida rezistenta Simonei Halep, care a disputat doar doua partide de simplu, de cate o ora, pana in sferturi, plus doua de dublu, noteaza Mediafax.

Jucatoarea din Constanta a fost agresiva inca de la inceputul meciului, si-a plimbat mult adversara pe linia de fund a terenului si finalizat de multe ori spectaculos, nelasandu-i nicio sansa Alexandrei Dulgheru. De la scorul de 1-1, dupa ce ambele sportive si-au fructificat serviciul, a urmat un monolog al Simonei Halep, de 11 ghemuri castigate la rand, ce a pus capat duelului romanesc din sferturile competitiei italiene in 56 de minute.

Simona Halep va juca in faza urmatoare, sambata, cu invingatoarea din meciul Petra Kvitova (Cehia), locul 4 WTA - Carla Suarez Navarro (Spania), locul 10 WTA. Romanca are palmares pozitiv cu ambele potentiale adversare.

Citeste si:

Calificarea in semifinale la Roma este recompensata cu 99.870 de euro si 350 de puncte WTA. Accederea in sferturile de finala ale competitiei de la Foro Italico este premiata cu 46.000 de euro. Dulgheru va primi si 220 de puncte WTA.

Simona Halep si-a egalat, astfel, cea mai buna performanta la competitie italiana, calificarea in penultimul act al turneului, la editia din 2013, cand a fost eliminata in aceasta faza de Serena Williams, scor 6-3, 6-0.

Sursa foto: Mediafax Foto