Peste 7.400 de elevi reveniti din strainatate au cerut echivalarea studiilor

Peste 7.400 de elevi care au revenit din strainatate au cerut echivalarea studiilor pentru inscrierea intr-o scoala din Romania, cei mai multi fiind din Bucuresti si judetul Bacau, iar cei mai putini din Gorj si Covasna, potrivit Ministerului Educatiei.

Din datele centralizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice rezulta ca 7.470 de elevi au revenit in tara din strainatate, in 2014, si au cerut echivalarea studiilor.

Cei mai multi elevi au dorit sa revina in scolile din Romania sunt din Bucuresti, respectiv 476, si din judetul Bacau - 456. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, a declarat, pentru Mediafax, ca cei mai multi elevi au revenit in Capitala din Italia, Spania, SUA, Franta si Germania.

Alti 365 de elevi au cerut sa revina in scoli din judetele Iasi - 352, Suceava - 325, Neamt si Cluj - 316. In opt judete, respectiv Galati, Maramures, Vrancea, Constanta, Dolj, Brasov, Satu Mare si Prahova, au revenit intre 201 si 298 de elevi, iar in 18 judete au revenit intre 100 si 199 de elevi, conform datelor de la Ministerul Educatiei.

Cei mai putini elevi au solicitat inscrierea in scoli din judetul Golj, unde a fost o singura cerere, Covasna - 37 de cereri, Harghita - 41, Ilfov - 52, Giurgiu - 53, Calarasi - 58, Salaj - 60, Ialomita - 62, Mehedinti - 77 si Tulcea - 93.

Citeste si:
Elevii de la mai multe școli din Bistrița-Năsăud vor învăța online
Cursuri online la mai multe...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri