Romanul rapit in Burkina Faso: scenariile celulei de CRIZA

MAE precizeaza ca reprezentantii institutiilor care fac parte din Celula de criza au analizat diverse scenarii de evolutie a cazului si au examinat actiunile posibile pentru solutionarea situatiei cetateanului roman luat ostatic, solicitand, totodata sprijinul partenerilor internationali.

Celula de criza interinstitutionala a avut, inca de la primele ore ale diminetii de marti, o serie de reuniuni privind situatia actuala legate de cetateanul roman rapit in Burkina Faso, iar ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a participat, imediat dupa revenirea in tara, la activitatea Celulei de criza reunite la sediul MAE, precizeaza Ministerul de Externe, intr-un comunicat transmis marti seara.

"Celula de criza interinstitutionala continua demersurile de verificare a veridicitatii informatiilor si a materialului audio aparute in presa in cursul zilei de astazi. In acest scop, a fost solicitat si sprijinul partenerilor internationali ai Romaniei, se arata in comunicat.
Celula de criza interinstitutionala reitereaza faptul ca, avand in vedere specificul acestei operatii, procedurile de verificare pot sa dureze, nefiind asteptat un rezultat imediat.

In cadrul reuniunilor de marti, reprezentantii institutiilor care fac parte din Celula de criza "au analizat diverse scenarii de evolutie a cazului si au examinat actiunile posibile pentru solutionarea situatiei cetateanului roman luat ostatic", informeaza MAE.

"Celula de criza isi va continua activitatea in acelasi regim si va colabora, in continuare, cu partenerii internationali ai Romaniei. Cele mai recente evolutii inregistrate in acest caz, precum si concluziile de etapa ale reuniunilor de astazi ale Celulei de criza interinstitutionale au fost transmise spre informarea operativa a presedintelui Romaniei si prim-ministrului Romaniei. De asemenea, Celula de criza interinstitutionala este in legatura permanenta cu familia cetateanului rapit", mai precizeaza sursa citata.

Citeste si:
MAE recomandă românilor din diaspora să voteze prin corespondență
MAE recomandă românilor din...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Sursa foto: africa924 / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri