Atentionarea este valabila pe raurile din bazinele hidrografice: Tisa la intrarea in tara (sector aferent statiei hidrologice Valea Viseului), Viseu, Iza, Tur, Lapus - judetele Maramures si Satu Mare, Somesul Mare (curs superior si afluenti) - judetul Bistrita Nasaud, Crasna - judetele Salaj si Satu Mare, Barcau (bazin superior) - judetul Salaj, afluentii din bazinul superior al Muresului (aferenti sectorului s.h. Galaoaia - s.h. Ludus) si din bazinul superior al Tarnavei Mici - amonte s.h. Tarnaveni, judetul Mures, pana miercuri, la ora 23.00, relateaza Mediafax.

In plus, mai este o atentionare valabila pana miercuri la ora 9.00 privind scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundatii locale pe unele rauri mici din bazinele superioare ale raurilor: Suceava, Moldova, Bistrita - judetul Suceava.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti, o noua informare de instabilitate atmosferica, valabila de marti la pranz pana miercuri, la ora 18.00. Potrivit informarii, in zona Carpatilor Orientali, in Maramures si local in Transilvania si Crisana va ploua pana miercuri seara, iar cantitatile de apa vor depasi 20 de litri pe metru patrat si izolat 30-40 de litri pe metru patrat.