Deputatii au adoptat, cu 284 voturi pentru si o abtinere, in acest sens, Ordonanta care modifica regulamentul privind transportul pe caile ferate. Astfel, potrivit celor adoptate de deputati, totalul daunelor-interese care urmeaza a fi acordate se stabileste in conformitate cu prevederile legale. In aplicarea prezentului regulament se fixeaza pentru fiecare calator o limita maxima in lei a echivalentului de 190.000 euro in suma globala sau sub forma de renta anuala corespunzatoare acestei sume globale.

Daunele-interese fixate pana acum pentru fiecare calator ajungeau la o limita maxima in lei a echivalentului de 75.000 euro. Deputatul PSD Lucian Sova a spus ca se creeaza posibilitatea ca operatorii de transport feroviar de pasageri sa incheie clauze de asigurare la sume mai mari in eventualitatea unor accidente.

"Aceasta obligativitate a operatorului de transport feroviar sa acorde aceste daune-interese la acest nivel presupune o legatura cu societatile de asigurare si nu as vrea sa se intoarca pe un bilet mai scump (...) Sa nu cumva sa ne trezim ca marim si mai mult biletul de calatorie CFR", a spus deputatul PNL Mircea Toader. Camera Deputatilor este for decizional.