Aparatorii costumului popular romanesc sunt revoltati de imaginea Romaniei la expozitia universala de la Milano. Romancele de la pavilion intampina vizitatorii in tinute moderne descrise drept straie traditionale, dar nu sunt decta niste bluze urate, de o calitate indoielnica, care sunt prezentate oficial ca ii traditionale.

Modul in care Romania se prezinta la expozitia universala Expo Milano 2015 este considerat revoltator de catre cea mai importanta comunitate online dedicata iei si costumului traditional romanesc, La Blouse Roumaine. Protestul a pornit de la imaginea postata pe contul de Twitter de echipa MAE, care coordoneaza participarea Romaniei la evenimentul ce are loc in Italia, in perioada 1 mai - 31octombrie.

Fotografia arata trei fete care intampina vizitatorii purtand o tinuta stilizata, compusa dintr-o camasa alba cu maneci bufante, trei dungi negre si bordura rosie la gat, precum si o fusta neagra simpla avand pe brau un mic model popular. Imaginea a fost prezentata astfel: „Hostessele pavilionului nostru au cel mai dragut outfit - bluza traditionala romaneasca, numita «ie»“.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Citu, despre negocierile cu rusii privind tezaurul romanesc
Florin Citu, ministrul...
Sursa foto: MAE

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ia romanesca, in trendurile internationale pentru 2020