Informarea este valabila de duminica pana marti, la ora 23.00. Potrivit acesteia, de duminica, vremea va fi calduroasa in toata tara, local caniculara in zonele de campie, iar luni canicula va persista in Campia Romana, Podisul Moldovei si partea continentala a Dobrogei. Se vor inregistra temperaturi maxime in jurul a 35 de grade, izolat chiar 37 de grade in Lunca Dunarii, iar indicele de disconfort termic (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati, relateaza Mediafax.

Incepand cu seara zilei de duminica si pana la sfarsitul zilei de marti, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta in zonele montane si submontane, in Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova si pe spatii mai restranse in rest. Vor fi averse, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, ce vor avea trecator aspect de vijelie. Ploile vor avea si caracter torential, cantitatile de apa vor depasi local 15 l/mp si izolat 30 - 40 l/mp, cu precadere in zonele de munte. Pe arii restranse va cadea grindina.

ANM a anuntat vineri ca se vor inregistra, de sambata pana luni, in toata tara, temperaturi de 35 - 36 de grade, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic, vremea caniculara fiind la inceput in regiunile vestice si sud-vestice, apoi in sud si est.