Potrivit surselor citate, membrii gruparii ce face obiectul perchezitiilor de joi dimineata, din Timis si Arad, racolau si recrutau eleve de liceu prin metoda "loverboy", determinandu-le sa practice prostitutia in folosul lor financiar, scrie Mediafax.

Unii dintre membrii activau in cadrul grupului infractional, racoland tinere cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani, prin intermediul retelei de socializare Facebook, pe care le ademeneau prin diverse metode, ca de exemplu promisiunea obtinerii unor sume de bani, afisarea sentimentelor de iubire pe care le nutresc fata de persoana pe care incearca s-o atraga, crearea unui sentiment de importanta in raport cu persoanele din jur.

Ei exploatau la maxim naivitatea si vulnerabilitatea tinerelor care nu au implinit varsta majoratului si care erau usor de amagit cu privire la avantajele iluzorii pe care le-ar putea obtine din practicarea prostitutiei, au mai aratat sursele citate. Din informatiile detinute s-a mai stabilit faptul ca membrii gruparii infractionale fac parte din lumea interlopa a municipiului Timisoara cu vaste legaturi in celelalte judete si cu precadere in judetul Arad , unde de regula cautau clienti cu potential financiar ridicat care sa-si permita sa achite sume cuprinse intre 200 si 600 de lei/prestatie sexuala.

Procurorii DIICOT si trupele speciale de interventie ale Politiei fac, joi dimineata, 11 perchezitii in Timis si Arad intr-un dosar de trafic de persoane, printre cei vizati fiind un component al trupei DJ Project, un politist, dar si mai multi lideri ai lumii interlope din municipiul Timisoara.

Potrivit unor surse judiciare, joi dimineata au loc noua perchezitii in Timisoara, una in comuna Dumbravita, aflata langa Timisoara, si inca una la Arad, intr-un dosar de trafic de persoane.

Citeste si:

Sursele citate sustin ca suspectii plasau tinere, unele minore, unor clienti dispusi sa plateasca pentru a intretine relatii sexuale cu acestea.
Aceleasi surse mai spun ca reteaua era condusa de Paul Vasile Manzu, un cunoscut membru al lumii interlope din Timisoara la vila caruia aveau loc intalnirile intre fete si clienti. Fetele erau filmate in timp ce intretineau relatii sexuale cu clientii, iar daca acestea refuzau pe viitor sa se supuna, erau amenintate ca imaginile video vor fi trimise parintilor lor.

Sursele citate spun ca vizat de perchezitii este si Ovidiu Torj, fostul sot al lui Brigitte Nastase, acum sotia lui Ilie Nastase. Torj ar fi facut parte din aceeasi retea. Conform acelorasi surse, o perchezitie are loc la locuinta unui politist de la Sectia 1 Politie Timisoara, Ovidiu Gatan, care in anul 2013 a mai fost implicat intr-un scandal, dupa ce un barbat l-a acuzat ca l-a batut.

De asemenea, locuinta lui DJ Gino Manzotti, component al trupei DJ Project, este perchezitionata joi dimineata, afirma sursele citate, care spun ca cei doi, Ovidiu Gatan si DJ Gino Manzotti, sunt cercetati pentru folosirea serviciilor unei persoane exploatate despre care beneficiarul stia ca este victima traficului de persoane.

Ceilalti suspecti vor fi cercetati pentru constituire de grup infractional organizat si trafic de persoane. In total peste 25 de persoane suspectate urmeaza sa fie duse la audieri, in acest caz. Pe langa acestea, vor fi audiati un avocat si un judecator, ambii din Timisoara, dar si mai multi oameni de afaceri care ar fi beneficiat de serviciile fetelor, spun sursele citate.

Sursa foto: Prostituata/Shutterstock.com