22 Iunie 2015

Cat de pregatita este Romania sa faca fata crizei imigrantilor, o problema cat se poate de concreta si deja efectiva in UE



Romanii sunt ospitalieri, dar din punct de vedere institutional tara noastra nu e pregatita sa faca fata unui numar mare de imigranti, sustin analistii. Reactia vine ca urmare a ultimelor discutii purtate intre ministrii de Interne ai tarilor membre UE care fac strategii pentru distribuirea solicitantilor de azil, potrivit Adevarul.ro.

Criza imigratiei ilegale din Siria, Libia si Irak se apropie incet, incet de granitele Romaniei. Problema da fiori tuturor statelor UE, care nu au ajuns inca la un acord in privinta distribuirii solicitantilor de azil in spatiul comunitar. In fata acestei situatii Romania raspunde cu o logistica din anii 90’, cand romanii vedeau afro-asiatici doar la televizor. Tara noastra are o capacitate de doar 920 de locuri in cele sase centre de primire a azilantilor. Mai exact, cam cati imigranti receptioneaza autoritatile italiene, pe Mediterana, intr-o singura zi.

Citeste mai mult pe Adevarul.ro.



Citeste si