Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza ca, miercuri, sapte muncitori romani aflati in localitatea Misurata, Libia, au fost evacuati si repatriati in siguranta, scrie Mediafax.

Conform sursei citate, romanii se aflau intr-o situatie dificila, ca urmare a unui conflict de munca cu angajatorul local, dar datorita asistentei consulare oferite de MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Tripoli, relocata la Tunis, situatia a fost aplanata.

”In mod regretabil, grupul s-a deplasat in Libia, ignorand avertismentele permanente ale Ministerului Afacerilor Externe de a evita orice calatorie in acest stat, avand in vedere situatia de securitate precara”, arata MAE.

Citeste si:

Actiunile de evacuare si repatriere au fost coordonate de Celula de Criza activata la nivelul Centralei MAE din dispozitia ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, cu implicarea directa a Ambasadei Romaniei la Tripoli, relocata la Tunis, Consulatul General al Romaniei la Istanbul si cu sprijinul Organizatiei Internationale pentru Migratie (O.I.M.).

MAE atrage atentia asupra pericolului extrem la care se expun cetatenii romani daca se deplaseaza in Libia, aceste situatii putand fi evitate daca recomandarile si avertismentele de calatorie ale MAE sunt luate in considerare

Sursa foto: Om trist, Shutterstock