Sapte romani care se aflau la munca in localitatea Misurata, din Libia, au fost repatriati in siguranta, in urma unui conflict cu angajatorul local, situatia fiind aplanata datorita asistentei consulare oferite de MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Tripoli, relocata la Tunis.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza ca, miercuri, sapte muncitori romani aflati in localitatea Misurata, Libia, au fost evacuati si repatriati in siguranta, scrie Mediafax.

Conform sursei citate, romanii se aflau intr-o situatie dificila, ca urmare a unui conflict de munca cu angajatorul local, dar datorita asistentei consulare oferite de MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Tripoli, relocata la Tunis, situatia a fost aplanata.

”In mod regretabil, grupul s-a deplasat in Libia, ignorand avertismentele permanente ale Ministerului Afacerilor Externe de a evita orice calatorie in acest stat, avand in vedere situatia de securitate precara”, arata MAE.

Actiunile de evacuare si repatriere au fost coordonate de Celula de Criza activata la nivelul Centralei MAE din dispozitia ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, cu implicarea directa a Ambasadei Romaniei la Tripoli, relocata la Tunis, Consulatul General al Romaniei la Istanbul si cu sprijinul Organizatiei Internationale pentru Migratie (O.I.M.).

Citeste si:
Locuri de munca: se cauta muncitori necalificati, soferi sau lacatusi
Locuri de munca, in...

MAE atrage atentia asupra pericolului extrem la care se expun cetatenii romani daca se deplaseaza in Libia, aceste situatii putand fi evitate daca recomandarile si avertismentele de calatorie ale MAE sunt luate in considerare

Sursa foto: Om trist, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Pe hartie, 1,7 milioane de romani NU au muncit nicio zi in viata lor