Cea mai mare universitate de stat din Constanta, "Ovidius", scoate la concurs pentru anul universitar 2015 - 2016 un numar de 1.375 de locuri fara taxa si cateva mii cu taxa, la majoritatea facultatilor admiterea facandu-se pe baza concursului de dosare.

Potrivit reprezentantilor Universitatii "Ovidius" Constanta, inscrierile la cele 16 facultati care functioneaza in cadrul universitatii, plus departamentul ID/IFR, vor incepe de luni, 13 iulie, in cadrul punctelor de inscriere, candidatii urmand sa fie preluati de cadre didactice care le vor sta la dispozitie cu toate informatiile necesare privind programele de studii, taxele de inscriere, precum si taxele de scolarizare, scrie Mediafax.

Pentru admiterea din acest an vor fi scoase la concurs 1.375 de locuri fara taxa pentru invatamant cu frecventa, 2.605 locuri cu taxa pentru invatamant cu frecventa, 575 de locuri pentru invatamant la distanta si invatamant cu frecventa redusa (ID/IFR), si 414 locuri cont propriu valutar.

La majoritatea facultatilor, admiterea se va face pe baza concursului de dosare, cele la care se va sustine examen de admitere fiind Farmacie, Medicina, Litere, Arte, Teologie, Medicina Dentara, Educatie Fizica si Sport.

Inscrierile pentru domeniile de studiu care au probe de concurs vor avea loc pana in 20 iulie, in timp ce inscrierile pentru domeniile de studiu la care admiterea se face pe baza de concurs de dosare se pot face pana pe 24 iulie.
Probele de concurs se vor sustine intre 21 si 26 iulie.

Citeste si:
Romanii, medaliati cu aur la International Mathematical Competition
Premii pentru studentii...

"Pentru a veni in sprijinul candidatilor din alte judete, in premiera, la sapte facultati inscrierile se fac exclusiv online. Este vorba despre Facultatea de Arte, Facultatea de Constructii, Facultatea de Istorie si Stiinte Politice, Facultatea de Litere, Facultatea de Matematica si Informatica, Facultatea de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole, Facultatea de Teologie. Platforma de inscriere online va fi disponibila odata cu deschiderea sesiunii de admitere. Site-ul admitere.univ-ovidius.ro ofera toate detaliile privind admiterea 2015, sesiunile iulie si septembrie”, a declarat rectorul Sorin Rugina.

De asemenea, Universitatea "Ovidius” organizeaza si studii universitare de masterat, unde ofera 620 de locuri fara taxa, 1.929 locuri cu taxa si 167 locuri cont propriu valutar (CPV), respectiv studii universitare de doctorat - 12 locuri cu frecventa, fara taxa, cu bursa, 13 locuri cu frecventa redusa, tot fara taxa si cu bursa, si 83 de locuri cu taxa.

In prezent, aproximativ 20.000 de studenti invata la Universitatea "Ovidius”, indrumati de un corp didactic de peste 700 de profesori.

Citeste si:
Romania obtine o medalie de bronz la Olimpiada de Lingvistica
O medalie de bronz pentru...

Sursa foto: studenti, Shuttersock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Femeie accidentata mortal in timp ce se deplasa cu trotineta electrica