"Se amana cu o saptamana aceasta decizie pentru ca trebuie corectate anumite lucruri si se va aplica o data cu legea salarizarii intregului sector bugetar. Nu va exista o alta interpretare", a anuntat Rovana Plumb, dupa sedinta coalitiei de guvernare, intrebata ce se intampla cu ordonanta in conditiile in care Ponta declarase ca o va bloca. Ministrul Muncii a adaugat ca majoratea salariilor demnitarilor va intra in discutie atunci cand se vor mari salariile tuturor bugetarilor, relateaza Mediafax.

Guvernul a decis saptamana trecuta, in ultima sedinta condusa de premierul interimar Gabriel Oprea, ca indemnizatiile lunare ale presedintelui, prim-ministrului, presedintilor Parlamentului, sefilor de servicii de informatii sa fie majorate incepand cu luna august, iar cele mai mari salarii sa le aiba presedintele tarii, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, prim-ministrul si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului.

La revenirea din Turcia, premierul Victor Ponta a declarat ca nu este de acord cu aceasta ordonanta, sustinand ca o va bloca. Declaratiile au venit pe fondul unei intregi polemici legate de asumarea raspunderii pentru aceasta initiativa. Gabriel Oprea a spus ca proiectul privind majorarea salariilor demnitarilor a fost facut de mai mult timp, iar ”ideea a apartinut Guvernului si lui Victor Ponta”, el spunand ca Ponta si Iohannis ”s-au pus de acord in principiu”, dar premierul avea rezerve ca presedintele va sustine ordonanta.