''Aviatia romana este pregatita astazi sa faca fata cu succes provocarilor impuse de statutul Romaniei de tara membra a NATO si a Uniunii Europene, iar rezultatele obtinute sunt unanim apreciate si recunoscute. La baza succeselor pe care le-ati obtinut au stat atat dragostea si devotamentul dumneavoastra fata de profesia aleasa, cat si eforturile sustinute pentru reformarea si modernizarea Fortelor Aeriene", mentioneaza presedintele in mesaj, potrivit unui comunicat emis de Administratia Prezidentiala, citat de Mediafax.

De asemenea, presedintele Klaus Iohannis a decorat drapelul de lupta al Statului Major al Fortelor Aeriene cu Ordinul "Virtutea Aeronautica" in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari. "Pentru inaltul profesionalism si rezultatele remarcabile obtinute in indeplinirea misiunilor specifice, in semn de apreciere, am dat curs propunerii ministrului Apararii Nationale pentru decorarea Drapelului de lupta al Statului Major al Fortele Aeriene cu Ordinul «Virtutea Aeronautica» in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari", potrivit sursei citate.

Iohannis a amintit, in mesaj, ca anul 2015 are dubla semnificatie pentru aviatie, "pe de o parte, la 17 iunie s-au implinit 105 ani de la primul zbor efectuat cu un avion proiectat si construit in Romania, la Arsenalul Armatei, de catre Aurel Vlaicu. Pe de alta parte, la 15 septembrie se vor implini 100 de ani de la infiintarea Corpului de Aviatie Roman, momentul in care aviatia a devenit arma de sine statatoare in cadrul Armatei Romaniei".

Citeste si:

Klaus Iohannis a salutat contributia Fortelor Aeriene in teatrele de operatii din Irak, Afganistan si din Balcanii de Vest, in conditii de siguranta, a fortelor militare romanesti.

"Va urez tuturor succes in indeplinirea misiunilor nobile de aparare a cerului patriei si va doresc multa sanatate, fericire si implinirea aspiratiilor dumneavoastra!", se mai arata in mesajul transmis de presedinte cu ocazia Zilei Aviatiei Romane si a Zilei Fortelor Aeriene.Inainte de atentatul terorist care a facut 12 victime in randul echipei redactionale, saptamanalul de satira Charlie Hebdo, aflat in pragul falimentului, se vindea in aproximativ 30.000 de exemplare. De atunci, saptamanalul francez a cunoscut o crestere spectaculoasa a veniturilor - provenind din donatii si abonamente -, iar numarul sau din 14 ianuarie, denumit "numarul supravietuitorilor", s-a vandut in 14 milioane de exemplare. Numerosi colaboratori ai publicatiei traiesc de atunci sub protectia politiei franceze.

Sursa foto: Mediafax Foto