Peste 22.000 de candidati si-au depus dosarele, in sesiunea iulie 2015, pentru admiterea la facultatile Universitatii din Bucuresti, cu o medie de cinci candidati pe locurile de la buget, scrie Mediafax.

Universitatea din Bucuresti atrage anul acesta cu 15% mai multi candidati decat anul trecut.

Cele mai cautate specializari sunt: Limbi Moderne Aplicate - 80,6 candidati/loc, Publicitate - 13,05 candidati/loc, Geografia turismului - 11,23 candidati/loc, Hidrologie si Meteorologie -10,84 candidati/loc, Planificare teritoriala - 10,54 candidati/loc. La polul opus este Filosofia cu un candidat pe loc.

In ceea ce priveste situatia pe facultati, situatia este urmatoarea: Facultatea de Administratie si Afaceri - 4,81 candidati/loc, cea mai cautata specializare - Administrarea afacerilor (7,49 candidati/loc), Facultatea de Biologie: 5,9 candidati/loc, Facultatea de Chimie - 3 candidati/loc., Facultatea de Drept - 4,94 candidati/loc, Facultatea de Fizica - 1,53 candidati/loc, Facultatea de Filosofie - 1 candidat/loc, Facultatea de Geologie si Geofizica - 1,48 candidati/loc.
La Facultatea de Geografie sunt in medie 8,65 candidati/loc, cele mai cautate specializari fiind Geografia turismului (11,23 candidati/loc), Hidrologie si Meteorologie (10,84 candidati/loc), Planificare teritoriala (10,54 candidati/loc), Cartografie (9,3 candidati/loc) si Geografie (9,19 candidati/loc).

Facultatea de Istorie are inscrisi 2,34 candidati/loc, cea mai cautata specializare aici fiind Relatii Internationale si Studii Europene (4,2 candidati/loc).

Citeste si:

La Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (8,12 candidati/loc), cea mai cautata specializare este Publicitate (13,05 candidati/loc), iar la Facultatea de Litere (2,29 candidati/loc), Comunicare si Relatii Publice - 4,68 candidati/loc.

La Facultatea de Limbi si Literaturi Straine sunt 9,11 candidati/loc, la Facultatea de Matematica si Informatica - 6,21 candidati/loc, la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei - 3,63 candidati/loc, la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala - 4,57 candidati/loc (cea mai cautata specializare: Resurse umane - 9,49 candidati/loc), iar la Facultatea de Stiinte Politice - 3,98 candidati/loc (cea mai cautata specializare: Studii de securitate - 6,08 candidati/loc).

Data limita de afisare a rezultatelor este 28 iulie.

Majoritatea facultatilor din cadrul Universitatii din Bucuresti organizeaza o sesiune de admitere pentru studii universitare de licenta si in luna septembrie, in cazul in care in urma finalizarii sesiunii din luna iulie vor ramane locuri neocupate (la buget sau la taxa).

Inscrierile la aceasta sesiune incep pe 3 septembrie, iar data limita de afisare a rezultatelor este 23 septembrie.

Sursa foto: bibiphoto / Shutterstock.com" rel="nofollow" target="_blank">examen, Shutterstock