Reprezentantii Regiei Autonome de Transport Bucuresti spun ca datoria institutiei era, luni, de peste 272 de milioane de lei, iar debitul calculat de ANAF a fost contestat in instanta, fiind in faza de recurs.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti arata, intr-un comunicat de presa, ca a luat la cunostinta despre documentul emis de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin care s-a luat masura indisponibilizarii sumelor existente in conturile bancare ale RATB, precum si a sumelor care urmeaza a fi obtinute din incasarile zilnice. Sursa citata a precizat ca luni datoria inregistrata era de 272.431.800 lei, suma ce provine din taxa pe valoarea adaugata, care include si subventia acordata beneficiarilor de gratuitati si reduceri (pensionari, elevi, studenti), in conformitate cu Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr 139/2006, pentru perioada septembrie 2007- martie 2013. "In prezent, acest debit calculat de ANAF este contestat in instanta de catre RATB, aflandu-se in faza de recurs", scrie Mediafax.

ANAF a instituit propriri pe conturile Societatii Romane de Televiziune (SRTv) si ale Regiei Autonome de Transport Bucuresti, pentru recuperarea datoriilor, urmand toti marii contribuabili datornici la bugetul de stat, a anuntat marti autoritatea. "In urma inventarierii creantelor bugetare de recuperat de la marii contribuabili, ANAF a instituit popriri pe conturile TVR si RATB. Precizam ca, in perioada urmatoare, ANAF va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care inregistreaza datorii catre bugetele de stat, in functie de vechimea arieratelor", a transmis ANAF printr-un comunicat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Misiunea FMI vizeaza restructurarea ANAF pe marii contribuabili