Marti a avut loc o noua runda de negocieri intre sindicatul si patronatul din cadrul ROMATSA, intalnire mediata de noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache. "In cadrul intalnirii au fost discutate punctele de pe lista de revendicari inaintate de sindicat. In urma discutiilor, s-a ajuns la puncte de vedere comune asupra unora dintre revenidcari, asupra celorlalte s-a convenit cu privire la realizarea unor analize suplimentare" a anuntat Ministerul Transporturilor, intr-un comunicat citat de Mediafax.

Liderul sindical Gabriel Tudorache a declarat saptamana trecuta ca, in functie de discutiile care vor fi purtate, s-ar putea decide continuarea actiunilor de protest, mergand pana la greva generala. Miercurea trecuta, sindicalistii ROMATSA au intrat in greva timp de doua ore, timp in care traficul aerian a fost asigurat in proportie de 33,3%. Acestia au 14 revendicari pe care le solicita in noul contract colectiv de munca. Printre altele, ei cer pensionarea la 55 de ani si introducerea unui articol prin care, dupa aceasta varsta, un controlor de trafic sa aiba posibilitatea sa fie trecut pe un alt post in ROMATSA pe masura pregatirii lui, in speta la o directie operationala sau de siguranta.

Pe de alta parte, directorul general al ROMATSA, Ion-Aurel Stanciu, a spus ca sindicatele au avut pana in prezent o pozitie inflexibila privind solicitarile angajatilor si ca unele dintre acestea "exced prevederile legale". ROMATSA - Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian are in prezent 1.530 de angajati. Intre 2.500 si 3.000 de aeronave tranziteaza, in fiecare zi, teritoriul Romaniei.