Angajatii din companiile private si de stat pot primi vouchere de vacanta in limita a 6 salarii minime brute, adica 6.300 de lei pe an per angajat. Voucherele de vacanta emise pe hartie vor fi personalizate cu numele si CNP-ul salariatilor beneficiari, iar valoarea nominala a fiecarui voucher va fi intre 10 si 50 de lei (multiplu de 10). In acest fel, angajatii nu vor fi nevoiti sa cheltuiasca toate voucherele odata si vor putea cumpara mai multe vacante.

Conform legii si normelor sale de aplicare, voucherele de vacanta vor inlocui toate primele de vacanta, atat in companiile private, cat si in institutiile publice.

Pe 28 iulie au fost aprobate printr-o Hotarare de Guvern normele de aplicare a legislatiei privind acordarea voucherelor de vacanta angajatilor din sistemul privat si bugetar, completand si adaptand astfel normele de implementare cuprinse in Hotararea Guvernului 215/2009.

Astfel, Guvernul a intregit cadrul legislativ care permite atat companiilor private, cat si institutiilor publice, sa le ofere salariatilor acest beneficiu asteptat cu nerabdare si de angajati, dar si de operatorii din industria turismului.