Zece premii pentru olimpicii romani participanti la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica

Olimpicii romani, participanti la a zecea editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica, au obtinut doua medalii de argint, sase medalii de bronz si doua mentiuni.

La aceasta editie Romania a participat cu doua echipe, toti cei 10 membri fiind premiati. In urma acestor rezultate, Romania a ocupat locul 5 in clasamentul pe natiuni (din 41).

Medaliile de argint au revenit lui Dan-Stefan Eniceicu si Tudor Costel Cretu, ambii elevi in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Medaliile de bronz au intrat in posesia urmatorilor elevi: Tudor Suciu si Paul-Andrei Draghis, absolventi ai Colegiului National „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, respectiv Anca Dragulescu, Razvan-Octavian Radu (clasa a IX-a), Iuliana-Camelia Nitu (clasa a X-a) si Andrei-Catalin Raduc (clasa a XI-a), toti elevi la Liceul International de Informatica din Capitala. Mentiunile au fost obtinute de Cosmin Andrei (clasa a IX-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Codrin Paul Oneci (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timisoara).

Conducatorii celor doua echipe au fost conf. univ. dr. Cristian Pirghie (Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava), prof. dr. Petru Craciun (inspector de specialitate la ISJ Suceava) si prof. Anca Marian (Colegiul National „Inochentie Micu Clain„ din Blaj, judetul Alba).

Lotul Marii Britanii, prezent pentru prima data la aceasta competitie, a fost coordonat de fostul olimpic international roman, Sandor Kruk.

Citeste si:
Iohannis a fost propus ca președinte al Consiliului European, însă...
Iohannis a fost propus ca...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

Sursa foto: medalie, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri