Potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, luni, in judetele Arad, Bihor si Satu Mare vor fi temperaturi maxime situate in jurul valorii de 37 de grade, iar disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat.

Cele trei judete vor ramane sub avertizare de cod portocaliu marti si miercuri, cand temperaturi maxime vor atinge 37- 38 de grade.
Sub avertizare de cod galben de canicula vor fi, luni, judetele Maramures, Salaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Timis, Caras- Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Calarasi, Buzau, Braila, Vrancea, Galati, Bacau, Vaslui, Iasi si Botosani.
Temperaturile din Maramures, Crisana, Banat, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Olteniei si vestul Transilvaniei, vor atinge frecvent temperaturi 35- 36 de grade si izolat 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Citeste si:

Potrivit ANM, marti si miercuri, valul de caldura se va intensifica si va cuprinde toate regiunile. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35- 37 de grade si izolat 38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi local pragul critic de 80 de unitati, in zonele de campie si podis.

Meteorologii au emis initial o avertizare cod portocaliu de canicula si disconfort termic pentru judetele Bihor, Arad si Satu Mare, pentru sambata si duminica. In acelasi interval judetele Maramures, Salaj, Cluj, Alba Hunedoara, Timis, Caras- Severin si Mehedinti au fost avertizate cod galben.

Sursa foto: Radu Bercan / Shutterstock.com