"La Coiffeuse" (Coafeza, n.r.), o pictura realizata in 1911 de Pablo Picasso si estimata la 15 milioane de dolari, a fost descoperita de autoritatile vamale americane in decembrie 2014, cand a fost transmisa prin intermediul unei firme de curierat rapid din Belgia in Newark, New Jersey, SUA. Coletul in care se afla valoroasa pictura avea o valoare declarata de 37 de dolari, iar pe respectivul pachet era scrisa urarea "Craciun fericit".

Investigatiile in acest caz continua si nu au fost facute inca arestari, potrivit news.yahoo.com. Pe de alta parte, oficialii americani au returnat autoritatilor franceze aceasta pictura a lui Picasso, tabloul urmand sa se intoarca in Franta dupa 14 ani de cand a fost furat.

"La Coiffeuse" se va intoarce in Franta prin intermediul oficialilor Ambasadei Frantei de la Washington, carora le-a fost inmanata pictura de catre autoritatile americane, in cadrul unei ceremonii organizate joi.

Citeste si:

Pictura - care nu a mai fost expusa din anul 1988, cand a putut fi admirata in Munchen, Germania - s-a aflat in patrimoniul Centrului "Georges Pompidou" din Paris. Reprezentantii acestui prestigios muzeu de arta din capitala Frantei au anuntat in 2001 ca pictura lui Picasso a fost furata din depozitele institutiei muzeale. Experitii muzeului au autentificat lucrarea in prima parte a acestui an, dupa ce pictura a fost recuperata de autoritatile americane.

Popova Valeriya / Shutterstock.com