Vincent Toledano, avocatul artistului, a anuntat, vineri, ca Elton John si sotul sau au decis sa dea in judecata site-urile Closermag.fr si TeleStar.fr si revista VSD, care publica in general informatii de tip tabloid. Avocatul a mai spus ca cele trei companii franceze de media ar fi publicat "zvonuri nefondate" despre starea de sanatate a cantaretului si a sotului sau, fapt care le-ar fi incalcat acestora dreptul la viata privata, arata Mediafax.

Totodata, conform afirmatiilor lui Vincent Toledano, Elton John si David Furnish nu vor mai tolera "violarea vietii lor private si exploatarea celebritatii si imaginii lor pentru interese comerciale in Franta". Potrivit lui Toledano, actiunile impotriva celor trei companii franceze de media vor fi depuse luni, la o instanta din Nanterre, Franta.

Legendarul artist s-a aflat sub supravegherea medicilor dupa ce a fost diagnosticat cu apendicita in 2013, fapt care l-a fortat sa isi anuleze mai multe concerte, potrivit france24.com. De asemenea, artistul in varsta de 68 de ani a fost internat luna trecuta intr-un spital de pe Riviera Franceza, din cauza unei inflamatii la un picior. In acea perioada, Elton John si David Furnish isi petreceau vacanta de vara pe Coasta de Azur. Artistul a urcat din nou pe scena dupa doar doua saptamani de la internare, sustinand doua concerte in SUA.

Elton John s-a declarat bisexual in 1976, la inceputul carierei sale, intr-o perioada in care astfel de recunoasteri ale orientarii sexuale erau rare. In 1984, cantaretul s-a casatorit cu o femeie, dar a divortat patru ani mai tarziu. Ulterior si-a facut publica homosexualitatea si a devenit un aparator al drepturilor homosexualilor si un luptator contra SIDA.

Citeste si:

Intr-o cariera de aproape cinci decenii, Elton John a reusit sa vanda peste 250 de milioane de albume in toata lumea si a avut peste 50 de hituri TOP 40, devenind unul dintre cei mai de succes cantareti ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii in anii '70, cu sapte albume consecutive No. 1 in Statele Unite si sase single-uri No. 1. Succesul sau a avut un impact puternic in muzica pop si a condus la cresterea popularitatii pianului in rock'n'roll.

El continua sa fie un simbol al vietii publice si a fost foarte implicat in lupta anti-SIDA, dupa sfarsitul anilor '80. A intrat in Rock and Roll Hall of Fame in 1994 si a fost numit cavaler in 1

DFree / Shutterstock.com